Ілон Маск вирішив продати все майно заради заселення Марса
Категорія
Світ
Дата публікації

Ілон Маск вирішив продати все майно заради заселення Марса

Ілон Маск вирішив продати все майно заради заселення Марса
Джерело:  online.ua

Американський підприємець і інженер Ілон Маск, який кілька днів тому став найбагатшою людиною на планеті, заявив про готовність розпродати все своє майно. На цей крок мільярдер зважився заради колонізації Марса. За словами Маска, він хоче, щоб людство стало космічної цивілізацією і многопланетним видом. Про свої найближчі плани Маск розповів виданню Business Insider, підкресливши, що йому потрібен величезний капітал для будівництва міста на Марсі, передає ONLINE.UA.

"Фактично, у мене практично не буде власності, що має грошову вартість, крім акцій компаній", - зазначив Маск.

Як відомо, Маск вже продав кілька дорогих будинків у Лос-Анджелесі. Тепер він має намір розлучитися зі своєю нерухомістю в Каліфорнії і переїхати в Техас, де немає прибуткового податку.

Як зазначає Business Insider, після того як Маск обігнав засновника Amazon Джеффа Безоса в списку найбагатших людей світу, він змінив на своїй сторінці в Twitter закріплений пост. Туди він помістив свій допис 2018 року, в якому пообіцяв виділити половину своїх статків на будівництво міста на Марсі, щоб "забезпечити продовження життя (всіх видів) в разі, якщо на Землю впаде метеор або трапиться Третя світова війна, і ми знищимо себе".

Нагадаємо, ідеєю відправити людей на Марс Ілон Маск загорівся ще кілька років тому. Поки ніяких місій на Марс він не організував, але регулярно виступає з оголошеннями про майбутнє заселення інших планет. Маск розраховує до 2050 року відправити на Марс 1 млн осіб і побудувати флот з 1000 зорельотів, щоб переправляти людей на Червону планету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск став найбагатшою людиною на планеті. Кілька днів тому він випередив у рейтингу мільярдерів засновника Amazon Джеффа Безоса, який утримував лідерство з жовтня 2017 року. За останні два дні статки Маска збільшилися ще на 25 млрд доларів і досягли 209 млрд, що на 23 млрд більше, ніж у Безоса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?