Ілон Маск зізнався, кому хотів продати компанію Tesla
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск зізнався, кому хотів продати компанію Tesla

Ілон Маск зізнався, кому хотів продати компанію Tesla
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий винахідних, мільярдер та засновник Tesla Inc. Ілон Маск приголомшив міжнародну спільноту новим неочікуваним зізнанням. Він вперше розповів про те, що у скрутні для компанії часи хотів продати її Apple Inc, однак CEO Apple Тім Кук неочікувано для всіх від цієї пропозиції відмовився. Про це Маск розказав у своїх соцальних мережах, реагуючу на новину про можливий випуск автівки від Apple, передає ONLINE.UA.

"У найскрутніші часи програми Model 3 я намагався контактувати із Тімом Куком щодо можливого поглинання Tesla компанією Apple за 1/10 вартості компанії зараз. Проте він відмовився від зустрічі", — написав Ілон Маск.

Окрім того, він додав, що звістка про авто від Apple його здивувала, оскільки Tesla вже використовує літій-залізні фосфатні батареї, застосування яких можливе і в авто Apple.

Йшлося про те, що технологічний гігант Apple налаштований розпочати виробництво авто з власною технологією батарей до 2024 року. Що важливо розуміти, про спроби розвитку Apple на ринку авто вперше стало відомо ще 6 років тому під назвою Project Titan, та згодом компанія хотіла його згорнути. Проте 2018 році проєкт перезапустили і з 2019 року компанія працювала над розробкою пасажирського авто у сегменті мас-маркету.

"Основою стратегії компанії є використання нової технології батареї, що допоможе значно знизити її вартість та водночас збільшити потужність. Анонімні джерела зазначали, що досі залишається вірогідність того, що компанія врешті-решт вирішить піти "легшим" шляхом та сконцентрувати зусилля на автономній водійській системі, яку можна інтегрувати в автівку інших виробників", — було сказано в повідомленні.

Що стосується технологій, Apple може застосувати лідар-сенсори (системи для визначення дистанції об’єктів за допомогою лазеру - ред.), розробка над якими ведеться у внутрішніх відділах компанії. Варто нагадати, що продукти компанії iPhone 12 Pro and iPad Pro також містять лідар-сенсори.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в РНБО остаточно вирішили ставити на облік в правоохоронних органах всіх українців,  які користуються забороненої російської соцмережею "ВКонтакте".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?