В РНБО звернулися до українців з терміновим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО звернулися до українців з терміновим попередженням

В РНБО звернулися до українців з терміновим попередженням
Джерело:  Суспільне

В РНБО остаточно вирішили ставити на облік в правоохоронних органах всіх українців, які користуються забороненою російською соцмережею "ВКонтакте". Постановка на облік почнеться вже через півроку, коли буде розроблена нова Стратегія кібербезпеки України, а також стратегія інформаційної безпеки. Цю інформацію підтвердили в апараті РНБО, де вирішили серйозно взятися за російські соцмережі, які несуть реальну загрозу національній безпеці України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Суспільне.

"Російська соцмережа "ВКонтакте", яка знаходиться під санкціями з 2017 року, є одним з інформаційно-психологічних засобів цієї гібридної війни, тому користування її ресурсами і поширення відповідного російського контенту в інформаційному просторі України розцінюється як загроза національній безпеці України, що вимагає нейтралізації" , - пояснили свою ініціативу в РНБО.

В апараті Ради нацбезпеки і оборони України додали, що в нову Стратегію кібербезпеки України буде включена система обліку українських користувачів російської соціальної мережі "ВКонтакте" і, при необхідності, інших соцмереж, які перебувають під контролем держави-агресора. У відомстві нагадали, що доступ до російських соцмереж на території України заблокований, а хто обходить це блокування, той повинен нести особисту відповідальність за порушення законодавства.

Нагадаємо, офіційний Київ рішуче пішов проти роботи російської соцмережі "ВКонтакте", так як її розробники нахабно оминули блокування в Україні і заявили, що тепер ВК можна користуватися "без обмежень". Українська влада миттєво відреагувала. Глава РНБО Олексій Данилов звернувся до українців і нагадав, що "ВКонтакте" заборонена в Україні. Він попередив, що якщо українці будуть порушувати закон і користуватися забороненої соцмережею, то всі вони потраплять на облік в поліцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді російського президента Володимира Путіна істерично відреагували на ініціативу РНБО ставити на облік в правоохоронних органах всіх українців, які користуються забороненою російською соцмережею "ВКонтакте", яка поширює дезінформацію. Скандальна російська дипломатка Марія Захарова, яка є офіційним представником МЗС РФ, вирішила поскаржитися на офіційний Київ міжнародним правозахисним організаціям. Вона закликала дати адекватну оцінку "грубих порушень прав людини в Україні", від яких вона "в шоці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?