Ілон Маск знову втратив статус найбагатшої людини світу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ілон Маск знову втратив статус найбагатшої людини світу

Ілон Маск знову втратив статус найбагатшої людини світу
Джерело:  online.ua

Американський підприємець і співзасновник компанії Amazon Джефф Безос, який протягом трьох років був найбагатшою людиною в світі, знову повернув собі цей статус. Він змістив главу Tesla і SpaceX Ілона Маска з лідерської позиції на друге місце в рейтингу, збільшивши свій статок з початку року майже на мільярд доларів. На даний момент стан Безоса оцінюється в 191 млрд доларів, а у Маска - 190 млрд, хоча ще кілька днів тому оцінювався в 194,5 млрд. Статок Маска скоротився через різке зниження курсу акцій Tesla на 2,4%, що обернулося втратою 4,6 млрд доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані рейтингу Bloomberg Billionaires Index.

У рейтингу показано, що у Безоса на даний момент статок на 955 млн вище, ніж у Маска. При цьому в рейтингу Forbes Real-Time зазначено, що статок Маска ще нижче і становить 173 млрд доларів, а не 190 млрд, як вказує Bloomberg. Третьою найбагатшою людиною в світі залишається як і раніше засновник Microsoft Білл Гейтс.

Нагадаємо, статки Ілона Маска на початку 2020 року оцінювалися в 27 млрд доларів. Гендиректор Tesla, якому належать приблизно 22% акцій виробника електромобілів, тоді займав 28 місце в списку найбагатших людей світу. Але в період коронавірусної пандеміі він розбагатів більш ніж на 170 млрд доларів, що є найшвидшим зростанням в рейтингу 500 найбільших мільярдерів Bloomberg. Цьому сприяло безпрецедентне зростання вартості акцій Tesla, яка за рік збільшилася на 743%. Сам Маск на свій новий статус відреагував з гумором. Він в черговий раз нагадав, що мало зацікавлений в матеріальних речах, а своє багатство буде використовувати для прискорення еволюції людства в космічну цивілізацію.

Втім Безосу коронавірусний рік також допоміг стати набагато багатшим. Чистий обсяг продажів його компанії Amazon збільшився на 38% до $386,1 млрд у порівнянні з $280,5 млрд в 2019 році, а чистий прибуток від цього зросла в два рази і виросла до $21,3 млрд у порівнянні з $11,6 млрд в 2019 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку січня 2021 року Ілон Маск став найбагатшою людиною на планеті, збільшивши свій стан ще на 25 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?