Імпічмент Трампа: Сенат оголосив остаточне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Імпічмент Трампа: Сенат оголосив остаточне рішення

Імпічмент Трампа: Сенат оголосив остаточне рішення
Джерело:  online.ua

Сенат США виправдав американського лідера Дональда Трампа за обома статтями імпічменту - зловживанням владою та перешкоджанням роботі Конгресу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "CNN".

Варто звернути увагу на те, що за виправдання очільника Білого дому по першій статті імпічменту проголосували 52 сенатори, проти - 48. За другою статтею 53 сенатори підтримали виправдання президента США. Що важливо розуміти, для оголошення імпічменту необхідно було 67 голосів.

Справу про імпічмент президента США офіційно оголосили закритою.

Пізніше американський лідер відреагував на голосування Конгресу публікацією відео у Твіттері.

1 лютого Сенат США відхилив клопотання про залучення додаткових свідків та документів на суд у справі імпічменту президента Дональда Трампа. За виклик свідків проголосувало 49 сенаторів, проти – 51.

Як відомо, ще 19 грудня Палата представників оголосила імпічмент Трампу на основі звинувачень у тиску на Україну.

Варто зазначити, що нещодавно особистий адвокат американського лідера Рудольф Джуліані пообіцяв публікацію звіту австрійського лікаря про те, що ексгенпрокурор Віктор Шокін, який скаржився на тиск зі сторони Джо Байдена, нібито був при смерті в результаті замаху.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні у медіа оприлюднили відеоролик, який продемонстрував розмову Трампа з наближеними до його адвоката Руді Джуліані особами. Під час бесіди президент розпоряджається "позбутися" посла США в Україні Марі Йованович через її заяви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?