Імпічмент Трампа: стало відомо, чому Київ не коментує скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Імпічмент Трампа: стало відомо, чому Київ не коментує скандал

Імпічмент Трампа: стало відомо, чому Київ не коментує скандал
Джерело:  BBC

Київ не робить коментарів на офіційному рівні про справу імпічменту президента США Дональда Трампа, стверджують в МЗС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю BBC Україна.

За словами міністра Вадима Пристайка, навіть легкі втручання у скандал можуть завдати шкоди України. Він згадав звинувачення проти Києва про його втручання у внутрішні процеси у США.

"Ви пам'ятаєте, наскільки часто нас звинувачували в тому, що Україна намагалася грати роль раніше, коли були вибори президента. Я не думаю, що ми грали якусь роль, але певні помилки, які були зроблені, дозволили використовувати нас як якийсь об'єкт у цих скандалах", - пояснив дипломат.

Пристайко додав, МЗС наголошує на необхідності підтримувати загальні відносини зі Сполученими Штатами, без деструктивної орієнтації на одну партію.

"Наша позиція, яку ми доповідаємо всім президентам, скільки би в нас їх не було, - що треба використовувати можливості по обидві сторони проходу в Конгресі. І найгірше, що ми можемо зробити, - це стати розмінною монетою", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, в інтерв'ю Вадим Пристайко пояснив, що президент США та Україна не можуть обговорювати кожний крок у відносинах, тож державам потрібен спеціальний апарат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?