В МЗС розповіли, якими повинні бути відносини України та США
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС розповіли, якими повинні бути відносини України та США

В МЗС розповіли, якими повинні бути відносини України та США
Джерело:  BBC

Очільник МЗС України Вадим Пристайко стверджує, що Києву та Вашингтону необхідно відновити так званий "формат Нуланд". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю BBC Україна з дипломатом.

За його словами, президенти під час контактів не вирішують питання про кожен дрібний крок.

"Саме тому був обраний такий співробітник, який конкретно був наділений повноваженнями, як Курт Волкер. Зараз його немає, я з вами згоден. Я би хотів, щоб така людина була призначена. Але все ж таки я думаю, треба повернутися до того формату, який був за Вікторії Нуланд, коли у неї за спиною стояла вся потужність Державного департаменту", - зазначив Пристайко.

Він пояснив, що Волкер не мав за собою апарату, який би забезпечував його роботу. Це говорило про зменшений обсяг взаємодії у порівнянні з періодом повноважень Нуланд.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ стверджує, що Київ наразі не має планів щодо двосторонньої зустрічі українського та російського президентів - Вадима Пристайка та Володимира Путіна. ЗА його інформацією, тільки для початку обговорення цього питання потрібний чіткий сигнал від Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?