Імпічмент Трампа: в США різко відреагували на оприлюднення стенограми переговорів із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Імпічмент Трампа: в США різко відреагували на оприлюднення стенограми переговорів із Зеленським

Імпічмент Трампа: в США різко відреагували на оприлюднення стенограми переговорів із Зеленським
Джерело:  online.ua

Після оприлюднення стенограми липневої телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та американського лідера Дональда Трампа 218 конгресменів Палати представників США підтримали рішення направити в Сенат питання про імпічмент Трампа. Вони вважають, що ці переговори "показують класичний шантаж мафіозного типу стосовно лідера іноземної держави". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

За даними джерела, підтримали рішення щодо початку процедури імпічменту Трампа 218 законодавців - цього достатньо для того, щоб питання було подано на розгляд у Сенат. Щоб прийняти рішення про дострокову відставку президента США Сенату потрібно дві третини голосів.

Відомо, що найбільше за імпічмент Трампа виступають демократи. Ініціаторка процедури імпічменту, демократка Ненсі Пелосі, вважає, що публікація стенограми розмови президента США і українського лідера підтверджує те, що Трамп підриває чесність виборів в США, гідність займаної ним посади і національну безпеку країни.

У свою чергу, глава комітету з питань розвідки палати представників, демократ Адам Шифф, назвав таємні прохання до українського президента грубим порушенням з боку Трампа.

"Ці записи показують класичний шантаж мафіозного типу стосовно лідера іноземної держави", - вважає Шифф.

Його підтримують більшість членів палати представників від Демократичної партії. На їхню думку, "майже в кожному рядку стенограми простежується шокуюче зловживання владою".

Серед членів Республіканської партії, від якої свого часу Трамп був обраний президентом, також багато хто підтримує звинувачення на адресу Трампа. Вони вважають "великою помилкою" оприлюднення стенограми розмови Трампа із Зеленським, відзначаючи, що з наслідками доведеться зіткнутися всієї Республіканської партії.

"Коли президент США просить або тисне на лідера іншої країни, щоб провести політичне розслідування, то це викликає занепокоєння", - міркують політики.

Однак офіційна позиція однопартійців президента США зводиться до того, що підстав для імпічменту Трампа немає. Вони вимагають, що спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, яка зробила офіційну заяву про ініціювання процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, "вибачилася перед нацією". Республіканці навіть натякають на те, що будуть піднімати питання про те, чи повинна вона залишатися на своєму посту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський розкрив деталі переговорів з Трампом, які відбулися напередодні в США. Президент України розповів, що обговорив з лідером США ситуацію на Донбасі і в окупованому Криму, енергетичні питання та тему боротьби з корупцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?