Починаємо іншу історію: Зеленський розкрив деталі переговорів з Трампом
Категорія
Політика
Дата публікації

Починаємо іншу історію: Зеленський розкрив деталі переговорів з Трампом

Починаємо іншу історію: Зеленський розкрив деталі переговорів з Трампом
Джерело:  online.ua

У США відбулася перша зустріч президента України Володимира Зеленського та американського лідера Дональда Трампа. Під час переговорів вони обговорили ситуацію на Донбасі і в окупованому Криму, енергетичні питання та тему боротьби з корупцією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служби глави держави.

В ході переговорів з Трампом Зеленський поінформував главу Білого дому про кроки, які Україна робить для припинення війни на Донбасі, повернення людей з російського полону і досягнення миру в країні.

"У нас дві війни. Перша - з корупцією, і ми в цій війні, я впевнений, переможемо. Але моє першочергове завдання - зупинити війну на Донбасі і забрати назад наші території - Крим, Донбас. Дякую за вашу підтримку в цьому", - заявив Зеленський.

Обговорюючи реформи і боротьбу з корупцією, Зеленський нагадав, що в даний час в Україні відбулася зміна парламенту і уряду, пройшло перезавантаження Генеральної прокуратури і був запущений Вищий антикорупційний суд, прийняли ряд законів, які допоможуть прискорити економічне зростання країни і подолати корупцію.

"Сказав Президенту США, що це не дуже гарна реклама для України, коли всі говорять, що країна корумпована. Я запросив Дональда Трампа в Україну, щоб він приїхав і побачив, що у нас дійсно демократична, європейська країна ... Хотів би, щоб ця «реклама» закінчилася. Ми починаємо іншу історію ", - підкреслив Зеленський, розкриваючи подробиці переговорів з Трампом.

Також президенти України і США обговорили питання енергетичної безпеки.

"Ми хочемо бути дійсно незалежними і мати багато кейсів, щоб нам ніхто не викручував руки з приводу газу, енергетичної безпеки, вугілля. Все це обговорили", - підвів підсумки переговорів з Трампом глава України.

У свою чергу Трамп зазначив, що вважає Україну стратегічно важливою для ЄС. Він наголосив на важливості збільшення товарообігу між країнами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС РФ Сергій Лавров несподівано похвалив президента України Володимира Зеленського. Він заявив, що український лідер зіграв вирішальну роль в обміні полоненими, який відбувся 7 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?