Він зіграв вирішальну роль: у Путіна несподівано похвалили Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Він зіграв вирішальну роль: у Путіна несподівано похвалили Зеленського

Він зіграв вирішальну роль: у Путіна несподівано похвалили Зеленського
Джерело:  Коммерсант

Український лідер Володимир Зеленський зіграв вирішальну роль у масштабному обміні полоненими між Україною і Росією, що відбувся 7 вересня 2019 року. Українські моряки, незаконно захоплені в полон у Керченській протоці, режисер Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Артур Панов та інші бранці Кремля змогли повернутися додому тільки після прямої розмови Зеленського і Путіна. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю "Комерсант", передає ONLINE.UA.

Коментуючи переговори Путіна і Зеленського, Лавров назвав їх "позитивним явищем", яке, на його думку, зможе "зцілити" відносини між Росією і Україною.

"На якомусь етапі виникли проблеми, проте ці труднощі вдалося подолати. Треба віддати належне президенту Володимиру Зеленському. Як я розумію, він зіграв вирішальну роль в тому, що обмін відбувся. Насправді це трохи оздоровить відносини між Москвою і Києвом . з огляду на, що Росія активно бере участь в «нормандському форматі», в роботі Контактної групи по Україні, це може сприяти і створенню більш сприятливої атмосфери по Донбасу ", - заявив Лавров.

Він також уточнив, що не виключає проведення переговорів на вищому рівні в "нормандському форматі" вже в цьому році. Однак, дав зрозуміти, що саміт відбудеться тільки в тому випадку, якщо ТКГ по Донбасу в Мінську закріпить документально "формулу Штайнмаєра", яка, зокрема, передбачає надання окупованим територіям Донбасу особливого статусу.

Нагадаємо, Лавров зустрічався із Зеленським на полях Генасамблеї ООН в США. Відомо, що вони говорили про нормандську зустріч, яка опинилася на межі зриву.

"Це не були переговори, це була розмова. Ми обговорили, де ми знаходимося. З обох сторін було висловлена зацікавленість вирішувати ситуацію на Донбасі відповідно до мінських домовленостей. Головне, що президент України це сказав", - розповів Лавров.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський виступив зі сміливою заявою в ГА ООН. Він заявив, що в новому світі, який слід будувати, країни повинні поважати за справи, а не за кількість ядерних боєголовок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?