Україна має право говорити: Зеленський виступив зі сміливою заявою в ГА ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна має право говорити: Зеленський виступив зі сміливою заявою в ГА ООН

Україна має право говорити: Зеленський виступив зі сміливою заявою в ГА ООН
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський на загальних дебатах 74 сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що у новому світі, який слід будувати, країни повинні поважати за справи, а не за кількість ядерних боєголовок, передає ONLINE.UA.

Глава держави нагадав, що неуважність, мовчання, бездіяльність та небажання поступатися політичними амбіціями заклали фундамент двох світових війн і стали ціною десятків мільйонів життів.

"Невже людство почало забувати уроки історії? Україна про них пам'ятає завжди. І завжди демонструвала готовність забезпечувати мир цивілізованим шляхом. Наприклад, коли відмовилася від ядерної зброї, потенціал якої був одним із найбільших у світі", – говорив український президент. Світ треба будувати таким, у якому тебе поважають за справи, а не за кількість ядерних боєголовок. Так, у новому світі ми втратили території. Тому ми маємо право говорити про переосмислення світових правил, – наголосив Володимир Зеленський.

Український лідер підкреслив, що жодним чином не ставить під сумнів авторитет ООН. При цьому не варто приховувати, що "механізм не є бездоганним, дає збої й потребує оновлення".

"Чи є нації сьогодні справді об'єднаними? Що їх об'єднує? Лиха. Катастрофи. Війни. З цієї найвищої у світі трибуни завжди чути заклики до змін і нових ініціатив. Тепер час зробити так, щоб вони завжди підкріплювалися справами. У сучасному світі слова давно вже знецінені"– заявив президент України.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський дуже стисло уже встиг поговорити з американським колегою Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?