Імунітет від коронавірусу: вчені уточнили його потенційну тривалість
Категорія
Технології
Дата публікації

Імунітет від коронавірусу: вчені уточнили його потенційну тривалість

Імунітет від коронавірусу: вчені уточнили його потенційну тривалість
Джерело:  online.ua

Команда науковців провела нове дослідження щодо тривалості імунного захисту проти коронавірусу COVID-19. Вони встановили, що насправді організм може зберігати антитіла триваліший час, ніж вважали раніше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на biorxiv.

За оприлюдненими даними, американські експерти вивчили параметри складових імунної відповіді у зразках крові осіб, які побороли COVID-19. Згідно з попередніми висновками, такі люди мають шанси на відсутність повторного зараження.

Вчені проаналізували зразки крові 185 ексхворих, їхній вік коливався від 18 до 81 року. Здебільшого ці люди відзначилися легким перебігом та не потрапили під госпіталізацію.

Перш за все дослідники націлилися на складові імунної відповіді, яка змінювалася з часом. Йдеться про вивчення антитіл, В-клітин (які виробляють антитіла), а також двох типів Т-клітин (які знищують інфіковані клітини).

Подібні дослідження включають динаміку зростання та зниження титру антитіл, однак це не дає повноцінної картини. Авторам вдалося встановити, що більшість учасників мали антитіла упродовж шести місяців після захворювання. Кількість їх знижувалася, у деяких випадках концентрація відрізнялася до 200 разів.

Водночас експерти встановили, рівень Т-клітин знижувався, а от концентрація В-лімфоцитів зростала. Вони зробили висновок, що організм здатний реагувати на коронавірус упродовж років, гарантуючи здебільшого захист від повторного інфікування.

Детальне вивчення питання з цієї точки зору може показати, що людству не потрібне щорічне щеплення проти COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти дитячого підрозділу ООН прогнозують високу ймовірність виникнення у світі "втраченого покоління". ЮНІСЕФ вважає, це пов’язано із тривалим впливом пандемії на добробут, харчування та освіту сьогоденних дітей. За оприлюдненим звітом, перш за все вірус впливає на дитяче покоління посередньо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?