Ініціатива на боці ЗСУ. Залужний поділився з Міллі подробицями успіхів у контрнаступі
Категорія
Україна
Дата публікації

Ініціатива на боці ЗСУ. Залужний поділився з Міллі подробицями успіхів у контрнаступі

Ініціатива на боці ЗСУ. Залужний поділився з Міллі подробицями успіхів у контрнаступі
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у телефонній розмові із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США, генералом Марком Міллі повідомив про ситуацію на фронті у успіхи українських військових у контрнаступі.

Джерело: Facebook Валерія Залужного

Що відомо про ситуацію на фронті і успіхи ЗСУ у контрнаступі 

Розповів про оперативну обстановку на фронті. Збройні сили України продовжують вести оборонні та наступальні операції, - повідомив Залужний.

Він зазначив, що наразі українські військові тримають стійку оборону і докладають до цього значні зусилля.

Залужний підкреслив, що на низці напрямків військові злочинці армії РФ проводять активні штурмові дії, але українські військові не дають досягти якогось успіху.

Зокрема, це повʼязано з намаганням відволікти українські сили від певних ділянок фронту.

Щодо наступу. Тривають важкі бої, українські війська крок за кроком продовжують створювати умови для просування вперед. Ініціатива на нашому боці, - пояснив Залужний.

За словами Залужного, вони також обговорили з генералом Міллі актуальні потреби Збройних сил в озброєнні та боєприпасах.

Подякував партнерам за допомогу і підтримку. Домовилися і надалі залишатися на звʼязку та активно взаємодіяти, - підкреслив головнокомандувач.

 Що відомо про ситуацію на сході України

За інформацією речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, в районі Куп'янська на Харківщині зберігається складна ситуація, однак українські військові контролюють її.

Він підкреслив, що вже кілька тижнів поспіль армія РФ намагається вести наступ в районі Куп'янська та шукає слабкі місця в обороні ЗСУ.

Однак, як зазначив Череватий, військові злочинці армїі РФ не можуть повернути позиції, втрачені восени минулого року.

Це вони так сподіваються, вони живуть реваншем. І це уже не один місяць. Спочатку було взято Донецьку та Луганську області як проміжний етап. Тут, враховуючи, що наші вороги прив’язані до дат, символів - вони б до початку надуспішної Харківської операції, де їх просто принизили, за лічені дні викинули з величезної території. Покинути техніку та снаряди, - пояснив Череватий.

За його словами, безперечно росіяни хотіли б прорватися в район Куп’янська та повторити хоч якийсь відголос тої слави, яку вони отримали під час окупації територій Донецької та Луганської областей.

Проте ми знаємо всі їхні наміри, знаємо всі підрозділи, які зосереджені, всіх командирів. Всі плани. І відтак уже багато тижнів підряд зриваємо ці їхні наміри. І, не дивлячись на певне ескалацію, зараз ситуація, якщо характеризувати по-військовому, дуже складна, але абсолютно контрольована, - наголосив Череватий.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?