Військові РФ застосували хімічну зброю у Запорізькій області — Тарнавський
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ застосували хімічну зброю у Запорізькій області — Тарнавський

Військові РФ застосували хімічну зброю у Запорізькій області — Тарнавський
Джерело:  online.ua

За інформацією командувача Оперативно-стратегічного угруповання Сил оборони Таврійського напрямку, бригадного генерала Олександра Тарнавського, злочинна армія РФ використала хімічні боєприпаси під час обстрілу населеного пункту Новоданилівка на території Запорізької області. 

Джерело: Telegram Олександра Тарнавського

Що відомо про використання злочинцями армії РФ хімічної зброї  

Минулої доби противник у районі населеного пункту Новоданилівка здійснив два артилерійських обстріли з реактивних систем залпового вогню боєприпасами, які містять хімічну речовину (імовірно хлорпікрин). Внаслідок цього обстрілу люди не постраждали, - зазначив Тарнавський.

За його словами, російські військові злочинці роблять все, аби зупинити чи хоча б сповільнити контрнаступ ЗСУ, однак в них навряд-чи це вийде.

Що відомо про успіхи ЗСУ у Запорізькій області 

За інформацією заступниці міністра оборони Ганни Маляр, протягом минулого тижня українські військові відбили всі спроби ворога просунутись на кількох напрямках фронту на сході України та знищили чимало особового складу та військової техніки армії РФ.

Маляр підкреслила, що минулий тиждень на сході України був дуже важким для українських військових, адже армія РФ задіяла всі наявні сили, аби зупинити контрнаступ ЗСУ.

Однак, як підкреслила заступниця міністра оборони, українські військові досягли тактичного успіху в районах Малої Токмачки та Роботиного. Наразі у цих районах ЗСУ закріплюються на зайнятих рубежах.

Протягом усього тижня схід був епіцентром бойових дій. Відчутно збільшилась кількість ворожих обстрілів - близько 9 тис за тиждень. Ворог використав близько 500 тис боєприпасів, - підкреслила Маляр.

Вона зазначила, що у таких умовах українські військові не дають армії РФ змоги просунутись в районі Куп'янська, Лимана, Авдіївки та Мар'їнки.

Маляр наголосила, що протягом минулого тижня армія РФ намагалась знайти слабкі місця в обороні українських військових в районі Куп'янська.

Вони безуспішно намагались вести наступ в районі на схід від Петропавлівки.

У той же час злочинці армії РФ продовжували спроби наступу в районі Лиману, намагаючись витіснити українських військових з території Серебрянського лісу.

Українські війська успішно відбивали атаки ворога в районі Новоєгорівки, Білогорівки, Сергіївки та Надії.

Маляр підкреслила, що на південному фланзі в районі Бахмуту українські військові протягом тижня продовжували контрнаступ. Однак просування ЗСУ ускладнювалось щільним мінуванням території та постійними ворожими обстрілами.

Але наші війська змусили противника доволі витратно оборонятися, бо знищили чимало ворожої техніки та бійців. Бої точились протягом тижня і тривають зараз в районі Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки, - зазначила заступниця глави міноборони.

Маляр також зазначила, що армія РФ протягом тижня продовжувала спроби наступу в районі Авдіївки та Мар'їнки, прагнучі встановити контроль над Красногорівкою й Мар’їнкою та оточити Авдіївку.

Злочинці армії РФ також безуспішно намагались відновити втрачене положення в районі Старомайорського.

В той самий час на південному фронті українські оборонці продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Ворог серйозно укріплює свої оборонні рубежі. І наші війська зараз стикаються не лише з мінуванням, але й з бетонним інженерним укріпленням ключових панівних висот. Це суттєво ускладнює просування, - наголосила Маляр.

Крім того, на Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни, як і раніше, основні свої зусилля кидають на ведення оборони та продовжують обстріли українських позицій та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

При цьому протягом тижня противник активно застосовував баражуючі боєприпаси "Ланцет", а також здійснював марні спроби відновити втрачене положення південно-східніше Новоданилівки та східніше Роботиного Запорізької області.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?