Іноземні вчені здивували прогнозом щодо поширення коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Іноземні вчені здивували прогнозом щодо поширення коронавірусу в Україні

Іноземні вчені здивували прогнозом щодо поширення коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Авторитетні вчені з декількох країн озвучили свій неочікуваний прогноз щодо поширення коронавірусу у світі, в тому числі і в Україні. Зазначається, що в дослідженні брали участь науковці Інституту майбутнього людства, Оксфордського університету, Австралійського національного університету і Гарвардського університету. У прогнозі детально описуються 4 сценарії поширення хвороби до березня 2021 року. За словами фахівців, станом на 23 квітня, в Україні має бути 26 600 хворих на коронавірус, хоча офіційна статистика говорить про 7120 хворих. Перші результати роботи вчених опубліковані на сайті epidemicforecasting, передає ONLINE.UA.

Свої дані вчені пояснюють просто - мовляв, вони враховують кількість людей, в цей час інфікованих COVID-19, а також тих, у кого ще немає симптомів коронавірусу.

Отже, згідно з першим сценарієм, карантинні заходи в Україні будуть скасовані через два тижні без продовження. У такому випадку до 2021 року в Україні заразяться 28-34 млн осіб (64-78% населення).

"Найвищий показник активного зараження в цьому випадку може досягати 2-3,9% населення (890 тис. - 1,7 млн). Якщо карантинні заходи триватимуть всього два тижні, а кількість захворювань буде на 10% більша, ніж очікувалося, - пік епідемії в Україні припаде на початок червня. В березні 2021 року на коронавірус буде хворіти близько 1% населення країни", - сказано в дослідження.

Другий сценарій передбачає, що карантинні заходи залишаються в силі протягом чотирьох тижнів і згодом будуть пом'якшуватися.

"При таких умовах прогнозується, що всього до 2021 року на коронавірус в Україні захворіє від 21 до 30 млн населення (48-67%). З них в піковий період буде від 350 тис. до 1 млн (0,81-2,3%) інфікованих. Якщо поширення хвороби буде на 10% вище, ніж очікувалося, пік захворюваності в Україні можна очікувати наприкінці червня або в липні", - кажуть вчені.

Згідно із сценарієм №3, карантинні заходи через два тижні посилять. Варто зазначити, що даний сценарій вважається найбільш ефективним.

"Він передбачає, що до 2021 року на COVID-19 захворіє 420-990 тисяч українців (0,9-2,3% населення). При цьому в пікові періоди число інфікованих може досягти 34-64 тисяч хворих (0,07-0,1%)", - сказано в дослідженні.

Четвертий сценарій передбачає, що поточні карантинні заходи залишаються ще протягом двох тижнів, а потім зміняться на помірні.

 "У такому випадку пік захворюваності припадає на початок травня. Може захворіти 33-65 тисяч осіб (0,07-0,1% населення). До 2021 року може захворіти близько 2,8 млн населення. Однак, якщо дотримуватися суворих обмежень щодо подорожей, і при тому, що активність розповсюдження хвороби буде нижча, ніж очікувалося, - мінімальна кількість хворих може скласти 290 000 осіб (0,65%)", - прогнозують вчені.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 22 квітня глава МОЗ  Максим Степанов підкреслив,  що вважає неприпустимим скорочення медичних працівників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?