Інсайдери назвали собівартість iPhone 12 — мережа шокована
Категорія
Технології
Дата публікації

Інсайдери назвали собівартість iPhone 12 — мережа шокована

Інсайдери назвали собівартість iPhone 12 — мережа шокована
Джерело:  online.ua

Анонімні джерела, з посиланням на звіт Nikkei, повідомили про те, що собівартість нового смартфона від Apple – iPhone 12 – складає менше 400 доларів. Окрім того, наголошується, що найдорожчим його компонентом виявився OLED-дисплей, який оцінили у 70 доларів (майже 2 тисячі гривень). Користувачі мережі доволі емоційно відреагували на таку неочікувану новину, особливо на тлі регулярних скарг на новинку та скандалів навколо компанії Apple. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання ITHome.

За словами фахівців, собівартість iPhone 12 - 373 долари (10 600 гривень).

"Вартість однокристальної платформи Apple A14 Bionic складає 40 доларів (1 100 гривень). Оперативну пам'ять SK Hynix оцінили у 12,8 долара (360 гривень), флеш-пам'ять виробництва Samsung – 19,2 долара (540 гривень), датчики CMOS виробництва Sony – 8 доларів (66 гривень). До речі, більшість компонентів закуповується у південнокорейських компаній", — йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що на роздрібну ціну пристрою припадають витрати на розробку компонентів, рекламу, маркетинг, логістику та ще чимало аспектів.

Що важливо розуміти, базова версія iPhone 12 на американському ринку оцінена у 799 доларів (22 400 гривень). В Україні ціна на iPhone 12 стартує від 29 999 гривень.

Користувачі мережі не приховують, що шоковані цією інформацією.

"370 доларів? Серйозно?! Я думав, там хоча б 600 набігає; бізнес — жорстока штука; я просто шокований! 370 доларів! А за що українці платять більше 1000 доларів?; щось мені підказує, що собівартість там набагато менша; кожна наступна новина про iPhone 12 краща за попередню; як на мене, він вартий своїх грошей; в мене ніколи не було iPhone, проте такі новини дивують навіть мене", — зазначають в коментарях користувачі мережі.

Як повідомляв ONLINE.UA, засновник Telegram та "ВКонтактє" Павло Дуров вирішив поділитися своїми власними враженнями від iPhone 12 Pro, а також зізнався, що насправді думає про Apple.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?