Інструмент Путіна з експлуатації - США виступили з новими шокуючими звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

Інструмент Путіна з експлуатації - США виступили з новими шокуючими звинуваченнями

Інструмент Путіна з експлуатації - США виступили з новими шокуючими звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Американське посольство на території Німеччини зробило нове попередження на адресу компаній, які можуть бути пов'язані з будівництвом "Північного потоку - 2". Дипломати застерігають підрядників від участі в проєкті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За даними представників США, у Вашингтоні "недвозначно й невпинно відзначають загрозу" цього проєкту для "спільних інтересів у сфері безпеки в Європі".

Американська влада оцінює "Північний потік -2" не як насправді комерційний проєкт. Це "ключовий інструмент російського уряду з експлуатації та посилення європейської залежності від постачання енергоносіїв з Росії".

Сполучені Штати станом на кінець липня неодноразово проводили переговори з європейськими партнерами, представниками промисловості. Країна налаштована продовжувати такі консультації.

Вашингтон звернув увагу, що наразі держави, які виступили проти будівництва газогону, "висловлюють свою позицію гучніше, аніж раніше".

Посольство нагадало, наразі в американському уряді не впровадили жодних санкцій проти компаній, причетних до "Північного потоку". Водночас посадовці нагадали, усі вони повинні усвідомити ризики, перед якими можуть повстати.

Нагадаємо, через російський газогін "Північний потік - 2", який будують на дні Балтійського моря, паливо повинно діставатися Німеччини. Проти цього проєкту виступили низка країн європи та США. Вони впевнені, це збільшити залежність регіону від кремлівських ресурсів та створить потенційно небезпечну ситуацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 липня Сенат США переважною більшістю голосів ухвалив оборонний бюджет на суму 741 мільярд доларів. Офіційна Москва доволі швидко відреагувала на нове рішення американської влади. У Кремлі наголосили, що знайдуть спосіб завершити будівництво.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?