Кремль здивував реакцією на новий безжалісний удар США
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль здивував реакцією на новий безжалісний удар США

Кремль здивував реакцією на новий безжалісний удар США
Джерело:  online.ua

23 липня Сенат США переважною більшістю голосів ухвалив оборонний бюджет на суму 741 мільярд доларів. Варто звернути увагу на те, що проєкт оборонного бюджету передбачає посилення санкцій проти "Північного потоку-2". Не важко здогадатися, що нові санкції ударять по компаніям, які будуть сприяти продажу, оренді або наданню суден для прокладки ПП-2. Офіційна Москва доволі швидко відреагувала на нове рішення американської влади. З коментарем виступив речник Кремля Дмитро Пєсков - він стверджує, що у Путіна знайдуть спосіб добудувати "Північний потік-2", попри нові санкції США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами речника Кремля, нові санкції "безперечно, викликають стурбованість" та що Росія вважає їх такими, що суперечать міжнародному законодавству. Однак, він наголосив, що учасники проєкту все одно шукатимуть спосіб завершити будівництво газогону.

"Безперечно, якщо всі формулювання, які до цього озвучувались, будуть формалізовані таким чином, це потребуватиме певного аналізу… Необхідно вибудовувати і тактику, і стратегію таким чином, щоб була реалізована кінцева мета", - підкреслив представник Путіна.

Що важливо розуміти, що проєкт оборонного бюджету передбачає посилення санкцій проти "Північного потоку-2". Зокрема, нові санкції торкнуться компаній, які будуть сприяти продажу, оренді або наданню суден для прокладки "Північного потоку-2". Євросоюз зізнався, що занепокоєний намірами Штатів розширити санкції щодо компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Важливо відзначити, що команда Ангели Меркель у відповідь готує потужний санкційний удар по США і загрожує залучити до нього країни ЄС, на які канцлерки готова чинити тиск. Трамп у відповідь на це чітко дав зрозуміти, що продовжити домагатися блокування будівництва скандального газопроводу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна запанікували після нового рішення України - Кремль називає його небезпечним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?