Інтернету показали рідкісні кадри зі зйомок класичних Зоряних війн. Відео оприлюднили вперше
Категорія
Культура
Дата публікації

Інтернету показали рідкісні кадри зі зйомок класичних Зоряних війн. Відео оприлюднили вперше

Інтернету показали рідкісні кадри зі зйомок класичних Зоряних війн. Відео оприлюднили вперше
Джерело:  online.ua

В інтернеті оприлюднили відео з рідкісними кадрами зі знімального майданчика фільму "Зоряні війни: Імперія завдає удар у відповідь". Стрічка вийшла в американських та світових кінотеатрах у травні 1980 року — понад 40 років тому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений відеоролик.

Відомо, що знімальний майданчик спочатку знаходився у Норвегії — саме там відтворювали крижаний ландшафт планети Хот, з якої повстання втікає, згортаючи базу.

Знімальна група потрапила навесні 1979 року в надзвичайну бурю, якої норвезький регіон не бачив півсторіччя до того. Це ускладнило роботу, однак, ймовірно, додало природності грі акторів. На 1:09 можна побачити снігові заноси, в умовах яких знімали епізод саги, який з роками стане "п'ятим". Пізніше процес фільмування перенесли до Лондона.

Деякі фрагменти показують самого режисера Джорджа Лукаса, а також виконавців головних ролей поза образами персонажів: Марка Гемілла (Люк Скайвокер), Керрі Фішер (принцеса Лея Органа), Гаррісона Форда (Хан Соло), Девіда Прауза (Дарт Вейдер), Біллі Ді Вільямса (Лендо Калріссіана), Ентоні Деніелса (дроїд C3PO).

Знімальна група працювала у різних локаціях та павільйонах з березня до вересня 1979 року. Фільм коштував близько 33 мільйонів доларів США, цей показник постійно зростав та остаточно збільшився майже удвічі проти початкової суми. Натомість збори у світі сягнули майже 551 мільйона доларів.

"Імперія завдає удар у відповідь" — це другий фільм класичної трилогії "Зоряних війн", яка почалася епізодом "Нова надія" (1977) та завершилася "Поверненням джедая" (1983).

Деякі актори оригінального складу не дожили до цього дня. У 2016 році пішла з життя Керрі Фішер, у тому ж році не стало Кенні Бейкера (дроїд R2D2). Минулої весни помер Пітер Мейх'ю, який зіграв вукі Чубакку, а лише нещодавно, у листопаді, не стало Девіда Прауза.

Як повідомляв ONLINE.UA, кіностудія Disney почала роботу над проєктом "Зоряні війни: Висока Республіка", події якого розгортатимуться у третьому сторіччі до Битви за Набу (епізод I "Прихована загроза").

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?