Інцидент з охоронцем Яроша: таксист розповів про конфлікт
Категорія
Події
Дата публікації

Інцидент з охоронцем Яроша: таксист розповів про конфлікт

Інцидент з охоронцем Яроша: таксист розповів про конфлікт
Джерело:  ТСН

Таксист, який постраждав через стрілянину у Кам'янському на Дніпропетровщині, розповів з чого виник конфлікт.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Таксист розповів, що все почалося з того, що 52 річний водій Антон Уткін підвозив компанію чоловіків, за його словами, напідпитку. Між ними виник конфлікт через мову спілкування.

"Вони сказали: чому ти розмовляєш російською? Живеш в Україні – мусиш говорити по-українськи. Я їм почав пояснювати, що у нас такий регіон – на ґрунті цього він завівся", - каже Уткін.

За його словами, він довіз чоловіків за визначеною адресою, вони заплатили за проїзд, а коли почав рахувати їм здачу – відчув сильний удар в потилицю, а потім почув постріл і почав тікати.

Таксист передав колегам сигнал про напад і прохання викликати поліцію. На підмогу вирушили інші таксисти, які побачили розбите авто і трьох чоловіків неподалік. Сергій Коваленко стверджує, що один з них був дуже агресивний, а коли побачив таксистів – витяг зброю і без всяких попереджень почав стріляти.

Читайте також: Інцидент із охоронцем Яроша: з'явилося відео побиття таксиста

Свідки нарахували не менше 6 пострілів, поранення обох ніг отримав один із водіїв-колег, який намагався обійти агресивних чоловіків ззаду.

"Він напідпитку був, нічого не показував – відразу почав в мене стріляти. Мені вдалося його вдарити, а потім кров з ніг вилилися, і я впав", - розповів постраждалий Вадим Роюк. Чоловік втратив багато крові, пошкоджену артерію медики зшивали кілька годин.

Представник поліції Ганна Старчевська заявила: "У нас вже є затриманий – той, хто стріляв. Вилучені з місця події пістолет Макарова, гільзи від куль 9 міліметрів. Одному нападнику вдалося втекти".

Імен у поліції офіційно не називають, але обличчя чоловіків добре видно на відео, у одного навіть є посвідчення особистого охоронця народного депутата Дмитра Яроша. Сам політик інцидент журналістам не коментує, але дружина потерпілого таксиста заявила, що вже спілкувалася з нардепом.

"Ярош визнає, що це його люди. Він сказав: хто винен, вина буде доведена – буде відповідати за законом. Він допоміг мені грошима. Вибачався", - розповіла Ольга Роюк.

Не виправдовують стрілка і в "Державній ініціативі Яроша", заявляючи, що дисципліна у них сувора, тому до винуватців скандалу застосують санкції.

"Стріляв Михайло – позивний "Кіт". Він з 2014 року брав участь в усіх бойових діях, постійно виконує завдання, в тому числі і з охорони лідера. Зі стріляниною – це трагічний випадок, коли постраждав чоловік, який не мав відношення до конфлікту", - зазначив голова ініціативи Андрій Шараскін.

Відомо, що учасники інциденту разом знімають квартиру саме в тому будинку, біля якого сталася стрілянина. Сусіди кажуть, що це молоді хлопці, але бачать їх рідко. Квартира в понеділок також була порожня – один з її мешканців затриманий, другого відпустили, але він туди не повернувся. А третього, який за попередніми даними лише свідок, зараз шукають.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше помічник нардепа Дмитра Яроша Ростислав Винар заявив, що чутки про те, що його охоронець нібито прострелив таксисту ноги в Кам’янському не відповідають дійсності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?