Інцидент з українським поетом в Білорусі: спливли скандальні деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Інцидент з українським поетом в Білорусі: спливли скандальні деталі

Інцидент з українським поетом в Білорусі: спливли скандальні деталі
Джерело:  online.ua

Заборона на в'їзд до Білорусі для українського письменника Сергія Жадана  виявилася безстроковою, і йому не дали зв'язатися з посольством України.


Про це він заявив в ході ефіру на одному з національних телеканалів, повідомляє ONLINE.UA.


Читайте також: Соромно за країну: соцмережі в Білорусі встали на захист українського поета


"На моє прохання зателефонувати в українське посольство мені відмовили. На мої аргументи, що я письменник, який приїхав на міжнародний літературний фестиваль, теж ніхто уваги не звернув", - пояснив Жадан.


За його словами, в кінці-кінців, йому поставили штамп в паспорті з забороною на в'їзд до Білорусі. "Така дивна річ: там немає дати, до якої ця заборона діє", - сказав він.


Нагадаємо,  росіяни висунули Сергію Жадану звинувачення в терористичній діяльності, в результаті чого письменника затримали і видворили з Білорусі.


Як повідомляв ONLINE.UA, білоруська письменниця, нобелівський лауреат  Світлана Алексієвич назвала поганим знаком депортацію Сергія Жадана з Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?