Інцидент з Жаданом в Білорусі: нобелівський лауреат побачила поганий знак
Категорія
Події
Дата публікації

Інцидент з Жаданом в Білорусі: нобелівський лауреат побачила поганий знак

Інцидент з Жаданом в Білорусі: нобелівський лауреат побачила поганий знак

Депортація українського письменника Сергія Жадана з Білорусі  є поганим знаком.


Таку думку висловила білоруська письменниця, нобелівський лауреат Світлана Алексієвич, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Білоруський партизан".


Читайте також: Що з сусідами? В Україні різко відреагували на інцидент з Жаданом в Білорусі


"Я думаю, що це все погані знаки. Це знаки того, що Білорусь боїться, чомусь перешкоджає, що вона не самостійна. Ось блогера Лапшина відправили в Азербайждан, де звичайно йому буде дуже важко. Зараз Сергія Жадана, кращого українського поета, лауреата багатьох міжнародних премій, чомусь знову депортували... Дуже шкода, що наша влада втрачає гідність, що вона залежить від якихось павутинок", - сказала письменниця.


"Ми власне нічого не знаємо, що там насправді відбувається, може цей конфлікт - лише зовнішня гра, а насправді, можливо, відбуваються більш серйозні речі, які нам невідомі. Але найголовніше - що Білорусь перестає бути незалежною країною. Вона починає грати в чужі ігри", - підкреслила Алексієвич.


Як повідомляв ONLINE.UA,  росіяни висунули Сергію Жадану звинувачення в терористичній діяльності, в результаті чого письменника затримали і видворили з Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?