Іран несподівано висунув свою вимогу після збиття літака МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран несподівано висунув свою вимогу після збиття літака МАУ

Іран несподівано висунув свою вимогу після збиття літака МАУ
Джерело:  online.ua

Іранська влада стверджує, що буде продовжувати співпрацювати з іншими країнами у розслідуванні збиття літака "Міжнародних авіаліній України", однак виманає, що більше не буде витоків інформації, яка стосується розслідування. Дану заяву Організації цивільної авіації Ірану оприлюднило державне іранське агентство IRNA, передає ONLINE.UA.

"Згідно з Конвенцією про міжнародну цивільну авіацію 1944 р. (також відомою як Чиказька конвенція), громадську думку слід залучати не шляхом витоку цих результатів, а шляхом пошуку причин повітряної катастрофи, щоб уникнути її повторення. Отже, єдиною стороною, яка має право оприлюднити інформацію про катастрофу, є сторона, відповідальна за її вивчення", - йдеться у заяві.

Окрім того, в Ірані наголосили, що продовжать розгляд різних аспектів катастрофи українського боїнга в рамках міжнародних та національних норм.

"І Організація також продовжить співпрацю з країнами, що беруть участь у цьому. Тим часом Іран очікує, що всі сторони уникатимуть політизації катастрофи та створення перешкод для технічного та експертного процесу", - сказано в повідомленні.

Влада Ірану додала, що аудіозапис, який був оприлюднений українськими медіа, разом з деякими іншими документами передали представнику України в рамках звичайної робочої процедури.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно очільники МЗС 5 країн, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані 8 січня, звернулися до іранської влади з жорсткою вимогою передачі чорних скриньок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?