Іран почав нахабно ігнорувати вимоги України - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран почав нахабно ігнорувати вимоги України - що сталося

Іран почав нахабно ігнорувати вимоги України - що сталося
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ досі не отримав відповіді на два запити до влади Ірану з вимогою отримати доступ до "чорних скриньок" збитого над Тегераном українського боїнга. Про це розповіла очільниця Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генпрокурора Поліна Чиж в ході засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, передає ONLINE.UA.

За її словами, після інформації від Ірану про те, що "чорні ящики" настільки пошкоджені, що їх можна відкрити лише в певних лабораторних умовах в іншій країні, Україна запропонувала для цього свою лабораторію в НТУУ "КПІ" ім. Сікорського.

"15 січня має приїхати експерт, який оглянув би цю лабораторію і фактично дав би згоду, повернувся в Іран, забрав "чорні ящики" і повернувся назад в Україну, щоб проводити ці дослідження разом з нашими експертами та тими особами, яких ми б вважали за необхідне залучити. Вони (Іран - ред.) зараз говорять, що їх експерт, як було обіцяно, 15 січня, не приїде, але це питання вирішується. Тому вчора нами було прийнято рішення і підготовлений другий запит про правову допомогу до Ірану з проханням надати нам доступ до "чорних скриньок" і вирішити питання про можливість їх розшифровки нашими експертами. Відповідь поки не отримано", - розповіла Поліна Чиж.

Чиновниця також звернула увагу на те, що в цьому запиті Київ також просить Іран надати йому доступ до речей, які можуть бути докази в кримінальному провадженні, наприклад, частин літака, сидінням і тому подібного.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський провів важливу зустріч  з родичами 11 українських громадян, які загинули внаслідок жахливої трагедії з літаком компанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?