Іран показав вибух Капітолію у новому провокативному відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран показав вибух Капітолію у новому провокативному відео

Іран показав вибух Капітолію у новому провокативному відео
Джерело:  online.ua

Влада Ірану неочікувано для всіх оприлюднила провокативне відео з вибухом американського Капітолія. Варто звернути увагу на те, що відповідні кадри фейкові, їх показали в ефірі державного телебачення перед промовою лідера Ірану Аятолли Алі Хаманеї.

Джерело: New York Post

Під час своєї нової промови він вихваляв один з підрозділів країни. В першу чергу, у відео показали військових Корпусу вартових ісламської революції й запуск ракети, згодом після них – вибух Капітолія.

Про що говорив лідер Ірану

"Американці роками були глибоко засмучені тим впливом, яке має Ісламська Республіка. Тому вони розсердилися на генерала Сулеймані і здали його мученицькій смерті", – заявив Алі Хаменеї.

Що важливо розуміти, йшлося про іранського генерала Касема Сулеймані, якого вбили в Багдаді у січні минулого року під час атаки безпілотників США.

Як відреагували на відео в США

На ці фейкові кадри першим офіційно відреагував сенатор США від штату Пенсільванія Пет Тумі. Він також прокоментував ще одне відео, на якому очільник Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що Тегеран ніколи не досягне консенсусу з США

"Зараз Іран оприлюднює фальшиве відео, на якому підірвав наш Капітолій. Пріоритетом адміністратора Байдена має стати забезпечення того, щоб Іран не міг здійснити таку атаку", – наголосив американський політик.

Іран показав вибух Капітолію (фото - скриншот відео)

Не можна також не згадати про те, що нещодавно спровокувала справжню паніку на міжнародній арені заява керівника розвідки Махмуда Алаві, коли він допустив початок роботи над ядерною зброєю, якщо Білий дім не погодиться скасувати санкції проти Ірану.

Речник МЗС 15 лютого офіційно заявив, що метою останніх кроків Ірану є мирний ядерний проєкт, а розробка зброї масового знищення під забороною і з релігійної точки зору.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?