Іран представив новий дрон-камікадзе Me'raj-532. Що про нього відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран представив новий дрон-камікадзе Me'raj-532. Що про нього відомо

Іран представив новий дрон-камікадзе Me'raj-532. Що про нього відомо
Джерело:  online.ua

В Ірані розробили новий дрон-камікадзе Me'raj-532, який, як стверджують іранці, може вражати цілі на відстані до 450 кілометрів.

Джерело: Tasnim News

Іран представив новий дрон-камікадзе Me'raj-532

Голова науково-дослідного підрозділу Сухопутних Сил Корпусу вартових Ісламської революції Алі Кухестані заявив, що новий дрон-камікадзе вже успішно пройшов випробування.

Кухестані стверджує, що Me'raj-532 оснащений поршневим двигуном та 50-кілограмовою боєголовкою. Дрон може перебувати в повітрі до трьох годин та має максимальну висоту у 3,6 кілометра.

За словами голови науково-дослідного підрозділу, Me'raj-532 можна легко та швидко зібрати та підготувати до польоту. Це робить його хорошим варіантом для швидкого реагування.

Що відомо про позицію Ірана щодо війнив Україні

Від початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання. Однак країна постачає російським військам свої бойові дрони-камікадзе, уламки яких неодноразово демонстрували українські військові та посадовці. Окупанти намагалися замаскувати іранське обладнання під російською назвою «Герань-2».

У жовтні МЗС України офіційно звинуватило Іран у співучасті в злочинах росії проти України через російські удари по цивільному населенню та критичній інфраструктурі за допомогою дронів іранського виробництва. Але Іран відкидає звинувачення.

Попри це, у жовтні 2022 року іранські чиновники анонімно підтвердили для Reuters плани передати росії додаткові безпілотники та балістичні ракети класу «земля — земля». Вони також заперечили, що передання зброї порушує резолюцію Радбезу ООН, і заявили, що територія використання безпілотників — «це не проблема продавця».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?