Іран прийняв нове обурливе рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран прийняв нове обурливе рішення проти України

Іран прийняв нове обурливе рішення проти України
Джерело:  online.ua

Іран несподівано для всіх прийняв нове скандальне рішення - влада країни заявила, що не буде компенсувати українській авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" вартість літака, який помилково збили в січні. У Тегерані вважають, що компенсацію повинні виплатити європейські страхові компанії. Втім, не поспішають в Ірані і з виплатою компенсацій сім'ям загиблих пасажирів, що летіли рейсом Тегеран - Київ. Це питання обіцяють вирішити після після завершення розслідування і притягнення винних до відповідальності. Про це заявив голова Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані, передає ONLINE.UА з посиланням на Reuters.

"Український літак застрахований в Україні європейськими компаніями, а не іранськими. Отже, ці європейські компанії повинні виплатити компенсацію", - заявив Сулеймані.

Як відомо, 30 липня голова МЗС України Дмитро Кулеба провів 11-годинні переговори з представниками Ірану. За їх підсумками міністр повідомив, що вдалося досягти важливих домовленостей з Тегераном, в тому числі щодо виплат компенсацій. Однак, за словами Кулеби, якщо офіційний Київ побачить, що Іран затягує переговорний процес, то буде готовий до "альтернативних сценарієв, щоб будь-яким шляхом забезпечити виплату компенсацій".

Нагадаємо, що український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, збили в ніч на 8 січня незабаром після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Як відомо, серед жертв катастрофи були громадяни 7 держав. Іранська влада продовжують утримувати бортові самописці літака і Україна веде переговори, щоб їх отримати. Нещодавно міністр оборони Ірану бригадний генерал Амір Хатамі у відповідь на запит колишнього іранського законодавця Махмуда Садекі заявив, що в авіакатастрофі українського літака МАУ винен оператор ракетної системи. Він "без дозволу" випустив дві бойові ракети по пасажирському літаку, тому є єдиним винним в трагедії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Україна звернулася з жорсткою вимогою до Ірану. Офіційний Київ вимагає розкрити правду про катастрофу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?