Вимога дуже проста - до українців звернулися з невідкладною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Вимога дуже проста - до українців звернулися з невідкладною заявою

Вимога дуже проста - до українців звернулися з невідкладною заявою
Джерело:  online.ua

Українська сторона продовжує контакти з владою Ірану з приводу катастрофи лайнера МАУ. Напередодні міністри закордонних справ країн провели нові переговори за телефоном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українське МЗС.

Перш за все Дмитро Кулеба й Мохаммад Джавад Заріф обговорювали підсумки першого раунду переговорів у Києві, які торкалися питання про компенсацію за трагічний інцидент.

"Вимога української держави та суспільства дуже проста: правда про трагедію, справедливість щодо тих, хто збив літак, і гідні компенсації тим, хто постраждав", - наголосив Кулеба.

Наступний раунд планують провести вже майбутнього жовтня. Українська сторона розраховує на отримання ві Ірану відомості про обставини ураження пасажирського літака ракетою. Після підсумування усіх фактів можна говорити про розрахунок суми компенсації.

"Обидва міністри зазначили, що трагедія збиття літака Міжнародних авіаліній України рейсу PS752 стала болісною і чутливою темою для суспільств їхніх країн, а також для суспільств інших постраждалих країн", - додали в МЗС.

Нагадаємо, трагічний інцидент стався 8 січня 2020 року. Жертвами катастрофи стали 176 осіб, серед яких 11 українців - 9 членів екіпажу та два пасажири. Також серед загиблих іранці, канадці, афганці, британці, шведи.

Багато тижнів іранська влада утримувала "чорні скриньки" українського лайнера й лише в липні передала їх на розшифрування Франції.

Українське командування перші дні намагалося заперечити причетність до катастрофи. Пізніше воно визнало ураження ракетою.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві завершилися переговори Афганістану, Великої Британії, Канади, Швеції та України з представниками Ірану у справі про збиття українського літака МАУ. За словами українського дипломата, під час перемовин іранська влада пообіцяла забезпечити проведення розслідування та погодилася на низку умов України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?