Масштабні переговори України з міжнародними партнерами - нарешті є прогрес
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабні переговори України з міжнародними партнерами - нарешті є прогрес

Масштабні переговори України з міжнародними партнерами - нарешті є прогрес
Джерело:  online.ua

Заступник очільника МЗС Євген Єнін поділився важливою новиною з українцями - він розповів, що у Києві завершилися переговори Афганістану, Великої Британії, Канади, Швеції та України з представниками Ірану у справі про збиття українського літака МАУ. За словами українського дипломата, під час перемовин іранська влада пообіцяла забезпечити проведення розслідування та погодилася на низку умов України. Варто звернути увагу на те, що переговори щодо збитого літака МАУ іранськими військами розпочалися на базі двох міжнародних конвенцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Євена Єніна в соціальних мережах.

Що важливо розуміти, влада Ірану підтвердила свою готовність дотримуватись зобов'язань у межах конвенцій. Єнін звернув увагу на те, що в ході переговорівпорушили низку питань, зокрема:

  • говорили про притягнення винних до відповідальності;

  • забезпечення об’єктивного та прозорого розслідування;

  • відповідальність іранської сторони за збиття українського літака;

  • надання гарантій неповторення подібних інцидентів у майбутньому;

  • забезпечення гідного рівня компенсацій.

Що стосується першого пункту- український дипломат вкотре наголосив, що винні повинні понести відповідальність: від першої людини, яка натиснула на кнопку, до тих людей, що були відповідальні за організацію системи безпеки.

"Мушу визнати, що іранська сторона гідно поводила себе і підтвердила свою готовність дотримуватись зобов'язань у рамках міжнародних конвенцій. Ми запланували продовження переговорного процесу", - підкреслив заступник очільника МЗС.

Що важливо розуміти, нещодавно Міністерство закордонних справ заявило, що готово до виконання "плану Б" - цю інформацію вже підтвердив глава МЗС Дмитро Кулеба. Український дипломат наголосив, що на такі дії офіційний Київ готовий у разі, якщо Тегеран не погодиться виконувати домовленості. Дипломати сподіваються, що переговорний процес з іранською стороною все ж таки завершиться позитивно.

Як повідомляв ONLINE.UA, 30 липня Україна провела перший раунд переговорів з іранськими посадовцями з приводу катастрофи лайнера МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?