У нас достатньо інструментів - Київ терміново звернувся до Ірану
Категорія
Україна
Дата публікації

У нас достатньо інструментів - Київ терміново звернувся до Ірану

У нас достатньо інструментів - Київ терміново звернувся до Ірану
Джерело:  online.ua

Напередодні, 30 липня, Україна провела перший раунд переговорів з іранськими представниками з приводу катастрофи лайнера МАУ. Правоохоронні органи виступили за проведення спільного розслідування щодо трагедії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генпрокурора.

За оприлюдненими даними, на взаємодії українських та іранських правоохоронців наголосив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов. Це дозволить провести оперативне й неупереджене розслідування.

"У нас достатньо правових інструментів для результативної двосторонньої комунікації під час слідства. Монреальська конвенція, що стандартизує правила міжнародних повітряних перевезень, та двосторонні договори про правові відносини чітко визначають права, обов’язки та порядок співробітництва. Тому ми повинні знайти компроміс і ці переговори – можливість налагодити зв’язок", - пояснив він.

Українська сторона під час слідства спрямувала Тегерану 4 запити щодо міжнародної правової допомоги. Представники обох сторін обговорили кожну з пропозицій.

"Зокрема, мова йшла про створення слідчої групи у форматі Україна-Іран, проведення спільних слідчих дій на території Ірану, експертиз та допитів", - додали в ОГПУ.

Передбачається, що наступний раунд переговорів відбудеться у жовтні.

Нагадаємо, лайнер майже одразу після старту в Тегерані збила іранська ракета, загинули 176 осіб.

Командування країни визнало провину в трагедії, назвало вчинок військовослужбовців помилкою — армія перебувала напоготові через загострення відносин зі Сполученими Штатами.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нарешті отримав можливість детально розказати українцям, яких результатів вдалося досягти під час переговорів з владою Ірану у Києві 30 липня щодо виплати компенсацій за збиття літака МАУ. За словами українського дипломата, переговори завершились пізно вночі й тривали аж 11 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?