Іран визначився з компенсацією сім'ям загиблих в катастрофі МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран визначився з компенсацією сім'ям загиблих в катастрофі МАУ

Іран визначився з компенсацією сім'ям загиблих в катастрофі МАУ
Джерело:  online.ua

Влада Ірана, яка довгий час вперто відмовлялася компенсувати українській авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" вартість літака, який помилково збили іранські військові, і виплачувати компенсації сім'ям загиблих, ухвалила нове рішення. Тегеран затвердив розмір компенсації членам сімей жертв авікатастрофи - гроші пообіцяли виплатити якомога швидше. Загибель кожної людини офіційний Тегеран оцінив в 150 тисяч доларів. Виплату компенсацій Кабінет Міністрів 30 грудня доручив Міністерству доріг і міського розвитку Ірану, передає ONLINE.UA з посиланням на IRNA.

"Згідно з пропозицією депутата з правових питань, Кабінет міністрів на своєму засіданні сьогодні затвердив, що компенсація повинна бути виплачена сім'ям загиблих без будь-якої дискримінації за національністю і громадянством", - сказано в повідомленні.

Важливо відзначити, що до оголошення суми призначеної компенсації сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Ірані офіційно повідомили, що розслідування катастрофи МАУ завершено. Відзначається, що розслідування проведено "професійно і без всяких упереджень". Міністр доріг та міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі зазначив, що остаточний звіт розслідування надрукували англійською мовою і надали всім зацікавленим сторонам. У сторін буде два місяці, щоб представити свої думки Іранській організації цивільної авіації.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, збили в ніч на 8 січня незабаром після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Як відомо, серед жертв катастрофи були громадяни 7 держав.

Спочатку влада Ірану не визнавала факт того, що український літак збили, але через деякий час підтвердила, що катастрофа стала наслідком "людської помилки". Після розшифровки даних обох "чорних ящиків" було підтверджено, що лайнер впав внаслідок попадання в нього ракети, і на момент катастрофи був справний. Офіційний Тегеран заявляє, що в авіакатастрофі українського літака МАУ винен оператор ракетної системи. Він "без дозволу" випустив дві бойові ракети по пасажирському літаку, тому є єдиним винним в трагедії. Однак, важливо розуміти, що в Ірані катастрофа літака МАУ розслідується за статтями, що передбачають максимум три роки ув'язнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Канаді сумніваються, що український літак МАУ збили в Ірані випадково.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?