Іран вперше застосував новий безпілотник Kaman-19. У США різко відповіли
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран вперше застосував новий безпілотник Kaman-19. У США різко відповіли

Іран презентував новий безпілотник
Джерело:  IRNA

Іран вперше випробував безпілотник Kaman-19 (Bow-19). У США пообіцяли намагатися притягнути іранський режим до відповідальності.

Іран презентував новий безпілотник

Інформаційна агенція Ісламської Республіки IRNA повідомила, що іранська армія під час військових навчань вперше застосувала безпілотник Kaman-19 (Bow-19).

За словами бригадного генерала Алірези Шейха, під час навчань підрозділи радіоелектронної боротьби практикували порушення зв'язку безпілотників з їх наземною базою, а також радіоелектронне знешкодження атакуючих безпілотників.

Також на цьому етапі навчань була успішно проведена повітряна операція з дезорганізації зв’язку безпілотників Ababil-4 та Kaman-19.

Заступник головнокомандувача іранської армії з питань координації Хабіболла Сайярі заявив, що майже 200 безпілотників прикривають стратегічні води Перської затоки та Оманського моря на півдні, а також у північних, східних і західних районах на території країни.

Він додав, що під час навчань з різних частин Ірану були запущені безпілотники Chamorosh, Yasir, Sadeq, Pelican, Ababil-3, Ababil-4, Ababil-5, Kaman-12, Yazdan, Mohajer-2, Mohajer-6.

Військові Ірану спостерігали за та ідентифікували цілі, а також здійснювали охорону та моніторинг потрібних районів на сухопутних, повітряних та морських кордонах, а також у міжнародних водах.

США відреагували на новий дрон Ірану

На брифінгу заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател прокоментував демонстрацію Іраном нового безпілотника.

Використання іранської військової техніки, якою б вона не була, створює ризик того, що вона продовжить відігравати більшу роль у вже існуючій зловмисній та дестабілізуючій діяльності, у якій вже бере участь іранський режим.

За його словами, США продовжать використовувати інструменти, які є в їхньому розпорядженні, щоб притягнути іранський режим до відповідальності у взаємодії з союзниками та партнерами як через ЄС, так і через інші відповідні багатосторонні організації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?