Іран запустив крилату ракету по власному кораблю, загинули десятки людей - моторошне відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран запустив крилату ракету по власному кораблю, загинули десятки людей - моторошне відео

Іран запустив крилату ракету по власному кораблю, загинули десятки людей - моторошне відео
Джерело:  online.ua

Іран знову помилково запустив ракету на поразку, тільки тепер по власному військовому кораблю. Інцидент стався під час військових навчань в Оманській затоці. Там іранський есмінець Jamaran випадково запустив протикорабельну крилату ракету C-802 (Noor) в фрегат Kanarak, який також брав участь у навчаннях - він сприйняв фрегат, як мету, на яку була націлена крилата ракета. В результаті ракетного удару загинули від 20 до 40 осіб. Жахливе відео з місця події опублікували в мережі, передає ONLINE.UA.

"... Фрегат виконував завдання з доставки морської цілі в район маневрів. Після виконання завдання судно не повністю покинуло зону навчань, тому радар есмінця сприйняв фрегат, як мету, на яку була націлена крилата ракета", - йдеться в повідомленні іранських ЗМІ.

За попередніми даними, після удару ракетою на борту фрегата загинуло щонайменше 40 військовослужбовців, десятки пропали в море. Офіційних повідомлень від влади Ірану щодо інциденту поки немає.

Нагадаємо, 8 січня цього року іранські військові помилково запустили ракету в український пасажирський літак Boeing 737. На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 українців-членів екіпажу. Жодна людина не вижив у катастрофі, серед жертв - іранці, канадці, німці, шведи, британці, а також 11 громадян України. Всі країни виступили з жорсткими вимогами проти Ірану. Іранська влада визнали помилку і пообіцяли покарати винних у трагедії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після удару ракетою по українському літаку Іран закликав Україну і сім'ї жертв рейсу, збитого над Тегераном, відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд. Тегеран хоче, що офіційний Київ і сім'ї загиблих визнали "людську помилку" в якості причини авіакатастрофи, що забрала життя 176 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?