Іран завершив технічний звіт про авіакатастрофу літака МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран завершив технічний звіт про авіакатастрофу літака МАУ

Іран завершив технічний звіт про авіакатастрофу літака МАУ
Джерело:  online.ua

21 грудня влада Ірану офіційно заявила, що технічний звіт про катастрофу українського літака МАУ завершений і незабаром буде опублікований. З такою гучною заявою виступив речник МЗС Ірану Саїд Хатібзаде, слова якого наводить іранське інформаційне агентство MEHR, передає ONLINE.UA.

"Відповідні органи Ісламської республіки Іран опікуються цим питанням у першочерговому порядку; ми зробили все, що в наших силах (у розслідуванні цієї справи) відповідно до міжнародних законів і договорів", — заявив іранський дипломат.

 Він також наголосив, що звіт буде опублікований і доставлений українській стороні сьогодні пізніше або завтра.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб рухатися вперед (у вирішенні проблеми) прозоро", — підкреслив речник МЗС Ірану.

Окрім того, він традиційно розкритикував звинувачення і позицію Канади щодо розслідування Ірану.

 "Це непросте питання. Заяви канадської влади були нав'язливими і неприйнятними з першого дня після інциденту", — додав  Саїд Хатібзаде.

Варто звернути увагу на те, що декілька днів тому у Канаді вийшла спеціальна доповідь про ситуацію з розслідуванням обставин загибелі рейсу PS752 МАУ, що був збитий іранськими військовими 8 січня 2020 року. У ній йдеться про те, що офіційний Тегеран не має надалі бути відповідальним за розслідування катастрофи, оскільки саме іранські військові збили літак.

Що також важливо розуміти, українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів та доказів, хоча з останнього раунду переговорів, який відбувся в Тегерані у жовтні, минуло півтора місяці.

Нагадаємо,що український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, був збитий іранськими військовими у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 грудня офіційно стало відомо, що Державне бюро розслідувань вручило підозри у справі катастрофи військового літака АН-26 на Харківщині. За словами представників ДБР, командувачу Повітряних сил ЗСУ оголосили підозру у недбальстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?