Іран зробив шокуючу заяву про збитий український літак - що стало відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Іран зробив шокуючу заяву про збитий український літак - що стало відомо

Іран зробив шокуючу заяву про збитий український літак - що стало відомо
Джерело:  online.ua

Вже восьмий місяць триває розслідування катастрофи українського літака МАУ, який збили ракетами іранські військові після зльоту з аеропорту в Тегерані. В даний час до розслідування залучили французських експертів, які вивчають дані з чорних скриньок авіалайнера. Глава організації цивільної авіації Ірану тораджа Дехкані 23 серпня нарешті розкрив деякі подробиці про катасрофу, які стали відомі після розшифровки самописців. Як виявилося, після попадання першої ракети літак продовжував летіти, так як його двигуни не відмовили, а екіпаж намагався врегулювати нештатну ситуацію. Український літак, на борту якого загинули 176 осіб з семи країн світу, зазнав аварії тільки після потрапляння другої ракети - це сталося через 25 секунд після першого ракетного удару. Нові шокуючі дані про збитий в Ірані український літак повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Tasnim.

"Чорний ящик записав все звуки в кабіні пілотів протягом 19 секунд після вибуху першої ракети. Екіпаж з трьох осіб, включаючи льотного інструктора, був обізнаний про нештатну ситуацію і до останнього моменту намагався контролювати і керувати літаком. Перший ракетний вибух завдав літаку значні пошкодження, але двигуни не відключилися, а пілоти все ще намагалися контролювати політ ", - розповів Дехкані.

Він уточнив, що самописець припинив запис польотних даних о 6:14 ранку 8 січня 2020 року через через потрапляння уламків першої ракети в літак. Після першого ракетного удару запис тривав ще 19 секунд. Дехкані запевнив, що ця інформація повинна увійти в підсумкову доповідь Тегерана про катастрофу МАУ.

Нагадаємо, що український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, збили в ніч на 8 січня незабаром після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Як відомо, серед жертв катастрофи були громадяни 7 держав. Нещодавно міністр оборони Ірану бригадний генерал Амір Хатамі у відповідь на запит колишнього іранського законодавця Махмуда Садекі заявив, що в авіакатастрофі українського літака МАУ винен оператор ракетної системи. Він "без дозволу" випустив дві бойові ракети по пасажирському літаку, тому є єдиним винним в трагедії.

Як відомо, в липні Іран відправив до Парижа "чорні ящики" зі збитого в січні українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ. На даний момент відомо, що бортові самописці успішно прочитані і розшифровані - стенограма підтвердила факт незаконного втручання. Наступний раунд переговорів з Іраном щодо розслідування авіакатастрофи рейсу Тегеран-Київ, запланований на жовтень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна вимагає справедливого розслідування катастрофи МАУ в Ірані. У команді Зеленського запевнили, що офіційний Київ і родичі загиблих людей не погодяться на гроші в обмін на правду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?