Іран звернувся до України з неочікуваною пропозицією - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Іран звернувся до України з неочікуваною пропозицією - що відомо

Іран звернувся до України з неочікуваною пропозицією - що відомо
Джерело:  Укрінформ

Іранський посол у Києві Манучехр Мораді виступив з новою гучною заявою - він повідомив, що Іран запропонував офіційному Києві в період з 18 по 21 жовтня провести в Тегерані другий тур переговорів про компенсації за збитий літак МАУ. За його словами, у перші два дні відбудуться експертні засідання комітетів, а потім заступники міністрів закордонних справ двох країн обговорять результати експертних засідань. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Укрінформ".

"Іранська сторона кілька днів тому (інтерв’ю записувалося 20 серпня. – Ред.) вручила ноту посольству України в Тегерані й запропонувала період з 18 до 21 жовтня для другого туру перемовин. Наразі ми очікуємо відповіді української сторони відносно пропонованого періоду для проведення перемовин", - наголосив Манучехр Мораді.

Окрім того, іранський дипломат назвав цілком позитивним перший тур переговорів.

"На моє переконання, їхні результати навіть перевищили наші очікування.Тому відносно другого туру переговорів я також є оптимістом", - додав представник Ірану.

Як уже зазначалося раніше, перший раунд переговорів з офіційним Тегераном щодо виплати компенсацій відбувся 30 липня у Києві. Що важливо розуміти, українська сторона у цих перемовинах представляє усі держави, громадяни яких загинули на борту збитого літака МАУ. Український дипломат та очільник МЗС Дмитро Кулеба раніше заявляв, що до наступного раунду перемовин у жовтні українська сторона розраховує отримати від Ірану всю інформацію щодо обставин збиття літака. Після встановлення усіх фактів можна буде перейти до обчислення розміру компенсацій родинам загиблих у збитому "Боїнгу", зазначав міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ОЧІЛЬНИК організації цивільної авіації Ірану Тораджа Дехкані 23 серпня нарешті розкрив деякі подробиці про катасрофу, які стали відомі після розшифровки самописців. Як виявилося, після попадання першої ракети літак продовжував летіти, так як його двигуни не відмовили, а екіпаж намагався врегулювати нештатну ситуацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?