Іранський танкер вибухнув біля Саудівської Аравії - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Іранський танкер вибухнув біля Саудівської Аравії - подробиці

Іранський танкер вибухнув біля Саудівської Аравії - подробиці
Джерело:  24 канал

Неподалік від берегів Саудівської Аравії, у Червоному морі, стався вибух на борту іранського танкера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За відомими даними, інцидент зафіксований неподалік від порту за назвою Джедда. Жоден з членів екіпажу не отримав травм.

Нафта, яку транспортувало судно, розлилася у море. Власником танкеру Sanandaj виступає нафтова національна компанія Ірану - National Iranian Oil Company.

Непідтверджені відомості вказують на цілу серію вибухів, які потрясли борт. Їхні інтервали сягали близько 20 хвилин. Офіційний Тегеран заявив про терористичний акт. Його джерелом стали дві ракети.

Нагадаємо, проти Ірану Сполучені Штати впровадили санкції, щоб не дозволити тому вести торгівлю нафтопродуктами. Іранський уряд, у свою чергу, заявив про готовність користуватися кожною можливістю для експорту ресурсів.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, Іран оголосив погрозу на адресу Сполучених Штатів. Країна готова відповісти Вашингтону на будь-які військові провокації. Жорсткість такої відповіді може бути максимальною у разі реальної загрози з боку американських військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?