Ірина Геращенко роз’яснила, чому Путін хоче роздати паспорти українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Ірина Геращенко роз’яснила, чому Путін хоче роздати паспорти українцям

Ірина Геращенко роз’яснила, чому Путін хоче роздати паспорти українцям
Джерело:  online.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко роз’яснила мету вчорашньої заяви Путіна про бажання спростити громадянам України отримання російських паспортів. Депутат вважає, що тим самим президент РФ підвищує ставки перед початком переговорів з Зеленським, повідомляє ONLINE.UA.

На переконання Геращенко, Путін «готує несприятливий фон для першого діалогу з новообраним президентом». Російське керівництво сподівається на «перезагрузку за рахунок України і компромісів виключно з української сторони».

На думку віце-спікера Ради, позиція України має залишатися незмінною. Спочатку повне припинення вогню, потім виведення іноземної зброї і техніки.

«Іноземної – це російської, іншої там немає», – додає Геращенко.

У своїй заяві в Facebook депутат звернула увагу на те, що Росія досі відмовляється обговорювати звільнення зі своїх тюрем незаконно утримуваних там українських громадян.

За словами Ірини Геращенко, Україна свого часу виконала політичний блок Мінських угод – парламент прийняв закон про амністію та про особливості місцевого самоврядування.

«Але ці закони не вступили в силу через РФ і Кремль, які провели на окупованих територіях незаконні вибори в 2014 і 2018 роках. Тому для реалізації політичного блоку Путін має скасувати свої укази про визнання так званих документів ОРДЛО і так званих результатів так званих виборів, Путін має скасувати свої ж укази про незаконну паспортизацію українців, в ОРДЛО мають бути негайно розформовані всі псевдооргани псевдовлади», – написала Геращенко.

Депутат переконана, що будь-які вибори на Донбасі можуть відбутись лише після демілітаризації і тільки за українськими законами.

Нагадаємо, що новий президент Володимир Зеленський різко засудив вчорашню ініціативу Путіна про намір спростити видачу російських паспортів громадянам України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?