Зеленський відповів на бажання Путіна видавати російські паспорти усім українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відповів на бажання Путіна видавати російські паспорти усім українцям

Зеленський відповів на бажання Путіна видавати російські паспорти усім українцям
Джерело:  online.ua

Новий президент України Володимир Зеленський зробив різку заяву у відповідь на вчорашню ініціативу Путіна спростити механізм отримання російських паспортів. Текст цього звернення новобраний керівник держави опублікував вчора ввечері на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

За словами Зеленського, мало кого з українців може зацікавити російське громадянство. Можливо, паспорт РФ будуть потребувати ті, хто хоче сховатися у Росії від кримінального переслідування, чи ті, хто знаходиться під впливом російської пропаганди або бажає заробити.

Володимир Зеленський піддав сумніву переваги громадянства Росії. На його думку, власникам російських паспортів він надає більше проблем.

«…Ми чудово знаємо, що російський паспорт надає насправді.
Це право бути заарештованим за мирний протест.
Це право не мати вільних та конкурентних виборів.
Це право взагалі забути про наявність природних прав та свобод людини...», – написав Зеленський у Facebook.

Новий український президент порадив Путіну «не розраховувати на те, що багато українців захочуть стати «новою нафтою», на яку влада Росії намагається перетворити власний народ».

Крім цього, Зеленський пообіцяв надавати захист і притулок тим, хто готовий боротися за свободу. Адже Україна для громадян пострадянських країн зараз є прикладом демократії.

«Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних та корумпованих режимів. У першу чергу – росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше», – заявив Зеленський.

Переможець президентський перегонів порадив Путіну «не говорити з Україною і українцями мовою загроз, військового та економічного тиску. Це не найкращий шлях до припинення вогню та розблокування Мінського процесу».

Нагадаємо, що вчора президент РФ висловив бажання спростити отримання російських паспортів для всіх громадян України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?