Путін збирається роздати російські паспорти всім українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін збирається роздати російські паспорти всім українцям

Путін збирається роздати російські паспорти всім українцям
Джерело:  online.ua

Володимир Путін не проти того, щоб спростити видачу російського громадянства всім громадянам України, а не тільки жителям окупованих частин Донецької та Луганської областей. Про це президент РФ повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Пекіні, інформує ONLINE.UA з посиланням на російський «Интерфакс».

За словами господаря Кремля, рішення про роздачу російських паспортів всім громадянам України ще не прийняте, але особливої проблеми в цьому він не бачить.

Путін також повідомив, що не проти того, щоб донецькі та луганські пенсіонери отримували дві пенсії: російську та українську. Держбюджету РФ це обійдеться в суму близько 100 млрд рублів. Однак, не за один рік, а за кілька наступних років.

«Ми все прорахували. І кількість можливих претендентів на наші паспорти, і кількість пенсіонерів з цього числа. Це приблизно одна третина з того контингенту, який, як ми вважаємо, може претендувати на наше громадянство» – заявив Путін.

Новина про те, що президент РФ планує спростити отримання громадянства жителям України, вже встигла отримати резонанс у Києві. Народний депутат від БПП Володимир Ар'єв вважає, що роздача російського громадянства – це підготовка до майбутньої збройної агресії проти України.

«Все стає дедалі серйозніше. Намір Путіна роздавати паспорти РФ по всій Україні - підготовка до майбутнього збройного «захисту» співгромадян. Новий президент та його Зе-команда (чи Ракоманда) вочевидь не готові до подій, які насуваються. І це привід державницьким і патріотичним силам знову бути готовим самоорганізовуватись, як у березні-квітні 2014», – пише Ар'єв у своєму Фейсбуку.

Нагадаємо, що сьогодні Путін також повідомив, що не проти проведення прямих переговорів з новим українським президентом Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?