Ірландія підтримала нафтове ембарго проти Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Ірландія підтримала нафтове ембарго проти Росії

Ірландія підтримала нафтове ембарго проти Росії
Джерело:  online.ua

14 квітня офіційно стало відомо, що Ірландія вирішила підтримати внесення нафтового ембарго щодо Росії у шостий пакет санкцій ЄС. Цю інформацію підтвердив очільник Міністерства закордонних справ країни ї Саймон Ковні під час брифінгу у Києві.

Джерело: Фейсбук-сторінка МЗС України

Ірландія виступає за нафтове ембарго щодо Росії

Моя країна поділяє думки про необхіність максималістського підходу у відносинах з Росією, зокрема, в питанні накладання санкцій на Росію, що мають носити також і стримувальний ефект у продовженні цієї війни. Ми віримо, що потрібно рухатися за межі того що погоджено на цей момент колективно в ЄС, щоб включити нафтове ембарго у шостий пакет санкцій, - підкреслив Саймон Ковні.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс напередодні заявив, що на переговорах щодо ембарго на російську нафту деякі країни Євросоюзу "категорично проти" цього заходу. Згідно з останніми даними, йдеться про Німеччину, Австрію та Угорщину.

За словами іноземних журналістів, офіційний Брюссель може поставити перед собою більш амбітні цілі щодо переходу на відновлювані джерела енергії, шукаючи альтернативи імпорту нафти та газу з Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?