Іспанія надасть Україні новий пакет допомоги з додатковими ППО
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія надасть Україні новий пакет допомоги з додатковими ППО

Володимир Зеленський
ППО

За результатами зустрічі президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Королівства Іспанії Педро Санчесом було узгоджено новий пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

Іспанія надасть Україні новий пакет допомоги з додатковими ППО

Обговорили новий пакет оборонної підтримки, що містить додаткові засоби ППО, артилерію та антидронові системи, - зазначив Володимир Зеленський.

Він також додав, що незабаром розпочнуться переговори щодо вступу України до ЄС за головування Іспанії. В іспанському королівстві розглядають надання Україні енергетичного обладнання перед зимовим періодом та роботу із захистом зернового коридору.

Зеленський прибув до Іспанії на зустріч європейських лідерів

Зеленський повідомив, що прибув до Гранади, та окреслив ключові теми, які планує піднімати в обговореннях з приводу покращення безпекової архітектури у Європі.

Ми звернемо особливу увагу на Чорноморський регіон, а також наші спільні зусилля для зміцнення глобальної продовольчої безпеки і свободи судноплавства. Ключовий пріоритет України, особливо з огляду на наближення зими – посилити протиповітряну оборону. У нас вже є основи для нових домовленостей з партнерами, очікуємо на їхнє затвердження та реалізацію, – розповів президент.

Нагадаємо, це друга зустріч ініційованого Францією нового формату європейської співпраці. Перша зустріч Європейської політичної спільноти проходила 1 червня у Молдові, поблизу Кишинева.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?