Масштабна військова допомога для України та дипломатичний марафон — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Масштабна військова допомога для України та дипломатичний марафон — головне зі звернення Зеленського

Масштабна військова допомога для України та дипломатичний марафон — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив про новий рівень оборонної взаємодії з міжнародними партнерами та анонсував дипломатичний марафон під час нового звернення до українців.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Нова масштабна допомога Україні від США та Німеччини

За словами Володимира Зеленського, нарешті офіційному Києву вдалося вивести силу України й оборонну взаємодію з партнерами на новий рівень.

Незабаром ЗСУ отримають ще більше зброї, техніки, снарядів, оборонних систем, які зроблять нашу армію значно сильнішою.

І сьогодні оголошено про новий – і дуже потужний! – пакет американської оборонної підтримки для нашої держави. Вперше ми отримаємо броньовані машини Bradley – це саме те, що треба. Нові гармати й снаряди, зокрема високоточні. Нові ракети. Нові дрони. Це вчасно та сильно. Загальний обсяг цього пакету підтримки від США – майже 3 мільярди доларів. Я дякую Президенту Байдену, дякую конгресменам і всім американцям, які цінують свободу, і які знають, що свободу варто захищати, і які почули Україну під час мого візиту у Вашингтон, - наголосив український лідер.

Оркім того, Володимир Зеленський підтвердив важливий крок команди німецького канцлера Олафа Шольца для посилення безпеки України та усієї Європи.

Я дякую пану канцлеру Шольцу за рішення надати Україні систему ППО Patriot! Разом із блискучими німецькими IRIS-T Patriot зроблять українське та європейське небо відчутно безпечнішим. Також сьогодні з паном канцлером ми обговорили інші аспекти нашої оборонної взаємодії, зокрема 40 Marder та інші речі, які необхідні, щоб зупинити російську агресію, - повідомив президент.

Переговори з премʼєр-міністрами Японії та Швеції

6 січня глава держави провів важливі переговори з премʼєр-міністром Японії Кішідою.

Власне, сьогодні ми погодили пріоритети у співпраці в цьому році. І я дякую пану Прем’єр-міністру за дуже серйозний пакет енергетичної допомоги – потужні генератори для нашої країни та людей, - роповів Володимир Зеленський.

Також відбулася розмова з премʼєр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

Глава держави звертає увагу на те, що зараз почалося головування Швеції в Раді ЄС. Офіційний Київ розраховує саме в час шведського головування вийти на початок переговорів щодо членства України у Європейському Союзі.

Це важливий мотиваційний елемент для України та всіх європейців. Попри будь-які спроби Росії дестабілізувати Європу ми разом стаємо ще сильнішими в усіх аспектах, зокрема інституційних, - наголосив Володимир Зеленський.

Дипломатичний марафон

За словами глави держави, за час після його візиту до США у дипломатичному марафоні було вже понад 20 етапів.

Це моє спілкування з лідерами Німеччини, Швеції, Японії, Хорватії, Іспанії, Латвії, Туреччини, Франції, Данії, Румунії, Канади, Норвегії, Британії, Нідерландів, Ізраїлю, Греції та Індії. Наступного тижня продовжу наш дипломатичний марафон. Зробимо Україну ще сильнішою! - повідомив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?