Шольца дедалі більше критикують за відмову надавати танки Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольца дедалі більше критикують за відмову надавати танки Україні

Шольца дедалі більше критикують за відмову надавати танки Україні
Джерело:  online.ua

На тлі відмови від надання Україні важкої бронетехніки канцлер Німеччини Олаф Шольц все більше піддається тиску та критиці не тільки з боку оппозиційних німецьких політиків, але й партнерів Берліна по НАТО.

Джерело: Bloomberg

На Шольца тиснуть через відмову від поставок танків Україні 

Зазначається, що західні партнери закликають Німеччину брати приклад з Франції, яка вже оголосила про передачу Україні важких бойових броньованих машин AMX-10 RC.

За словами представника з оборонної політики правлячої Вільної демократичної партії Німеччини Маркуса Фабера, Берлін для початку повинен навчити українських військових керуванню танками Leopard та БМП Murder.

Настав час передати Україні принаймні Marder безпосередньо з промислових запасів, - зазначив Фабер.

У матеріалі видання зазначається, що Україна вже протягом багатьох місяців просить західних партнерів бойові танки та БМП західного зразка.

Однак Шольц відмовляється особисто приймати таке рішення, заявляючи про необхідність координації таких рішень із партнерами по НАТО.

Офіційні особи в Берліні також висловили обережність щодо дій, які можуть спровокувати Кремль, і ця позиція широко критикується як на батьківщині, так і за кордоном.

Німецький виробник оборонної техніки Rheinmetall AG за останні місяці відремонтував 60 бойових машин піхоти Marder. Якщо уряд ФНР надасть дозвіл на експорт, компанія може відправити їх в Україну протягом кількох тижнів.

Між тим, на думку посла України в Німеччині Олексія Макеєва, так чи інакше, Берлін таки надасть танки Leopard 2.

В березні, президент дав завдання привезти в Україну зброю. У підсумку німці дали дозвіл на те, щоби відправити в Україну понад 60 БМП-1, які належали Німеччині та перебували в Чехії. Ми тоді на переговорах згадували і про "Леопарди" - тобто скоро мине рік, як Україна порушує це питання, - зазначив Макеєв.

Дипломат звернув увагу на аскорузлість німецької системи та складність її зміни.

Але зараз відбувається те, що федеральний канцлер Олаф Шольц назвав Zeitenwende - тобто зміна епох. Зміни епох не відбуваються миттєво, але ми робимо все, щоб таку зміну прискорити. І я впевнений, що "Леопарди" будуть. Краще, щоби це сталося якнайшвидше, але у тому, що це буде, я впевнений, - наголосив Макеєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?