Іспанія надасть Україні дві додаткові системи ППО Hawk
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія надасть Україні дві додаткові системи ППО Hawk

Іспанія надасть Україні дві додаткові системи ППО Hawk
Джерело:  online.ua

За словами очільниці Міноборони Іспанії Маргарети Роблес, влада її країни ухвалила рішення передати Україні два додаткових зенітно-ракетних комплекса Hawk на додачу до вже анонсованих чотирьох. Про це вона повідомила під час зустрічі з українськими військовими, які проходять тренування на іспанській території.

Джерело:  InfoDefensa

Україна отримає від Іспанії дві додаткові системи ППО Hawk

Окрім того, Роблес офіційно підтвердила, що офіційний Мадрид передасть ЗСУ батарею гаубиць калібром 105 мм, які опановує 21 український військовослужбовець на базі в Альмерії, а також додаткові генератори для покриття дефіциту електроенергії в країні.

Не можна також не згадати, що іспанська влада кже передала Україні 77 тисяч зимових мундирів для наших захисників.

Очільниця Міноборони Іспанії звернула увагу на те, що військова й гуманітарна допомога нашій країні почала відправлятися буквально з першого дня повномасштабної війни, а іспанські літаки здійснили 50 польотів по 11 годин кожен.

Ми не можемо розповісти все, що хотіли б, в основному, щоб росіяни не знали, що надсилається, або в якій кількості, або коли. Ми не можемо забувати, що ми говоримо про війну, – пояснила Маргарета Роблес.

Як уже згадувалося раніше, ще в минулому місяці генсек НАТО Єнс Столтенберг офіційно підтвердив, що на прохання блоку Іспанія передасть Україні чотири пускові установки системи ППО Hawk.

Окрім того, під час візиту до української столиці очільник МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес оголосив про новий пакет військової допомоги. Йдеться про батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide, системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?