Іспанія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 55 млн євро
Категорія
Україна
Дата публікації

Іспанія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 55 млн євро

Іспанія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 55 млн євро
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Педро Санчес під час виступу у Верховній Раді оголосив, що його країна виділяє Україні новий пакет допомоги на суму 55 млн євро.

Джерело: El Mundo

Санчес оголосив про новий пакет допомоги Україні

У межах візиту до України перед початком головування Іспанії в Раді Європи, Педро Санчес оголосив про новий пакет допомоги Україні.

Сьогодні, 1 липня, Іспанія бере на себе велику відповідальність, приймаючи на себе головування, що чергується в Раді Європейського Союзу, протягом наступних шести місяців. Я хотів сказати вам, що ми з вами, і ми будемо стільки, скільки буде потрібно. Я хотів сказати вам, що ми підтримуватимемо Україну незалежно від ціни, - сказав він.

Потім він оголосив пакет допомоги на суму у 55 мільйонів євро для України.

З них 51 млн надійде через Світовий банк для підтримки малого і середнього бізнесу, решта піде на відновлення шкіл.

Це вже третій візит Санчеса в Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Санчес приїхав до Києва

Нагадаємо, що зранку 1 липня стало відомо, що до Києва приїхав прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Вже у Києві. Я хотів, щоби перша подія головування Іспанії у Раді ЄС була в Україні з Володимиром Зеленським. Я висловлю українському уряду та парламенту всю європейську солідарність. Ми продовжимо підтримувати український народ, доки у Європі не відновиться мир, — написав Санчес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?