Іспанія передала Україні ППО, боєприпаси та броньовані авто
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія передала Україні ППО, боєприпаси та броньовані авто

Іспанія передала Україні ППО, боєприпаси та броньовані авто
Джерело:  online.ua

Влада Іспанії відправила Збройним силам України систему протиповітряної оборони, боєприпаси та броньовані автомобілі. Цю новину уже підтвердили представники Міністерства оборони Іспанії.

Джерело:  El Pais

Іспанія надіслала Україні нову військову допомогу

Згідно з останніми даними, вантаж військової допомоги включає близько 20 броньованих машин, 75 палет із боєприпасами для польової артилерії та повну батарею протиповітряної оборони, а також 1000 тонн дизеля вартістю приблизно 2,5 мільйони євро. І броньовані авто, і боєприпаси вже в розпорядженні української влади.

Міністерство оборони Іспанії звертає увагу на те, що окрім зброї, "на терміновий запит" підготовлено вантаж із 30 тисяч одиниць військової форми для зими, 15,6 тисяч курток, 15 тисяч костюмів та кількох тисяч одиниць додаткового одягу. Відвантаження заплановане на вересень.

За словами українського посла в Іспанії Сергія Погорельцева, найбільше ЗСУ цікавить постачання 155-міліметровихгаубиць і 122-міліметрових мінометів, про що він уже повідомив уряд Іспанії.

Процес непростий, але ми працюємо і дуже вдячні, — наголосив дипломат.

Окрім того, повідомляється, що в Іспанії також будуть навчати наших бійців роботі зенітної батареї, а також заплановане навчання особового складу ВПС України "в країні-союзниці", однак назва цієї держави наразі не розголошується.

Як уже згадувалося ранеіше, у квітні Іспанія оголосила про відправку Україні 200 тонн боєприпасів та іншої військової допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?