Історична зустріч: президент США вперше відвідав територію КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Історична зустріч: президент США вперше відвідав територію КНДР

Історична зустріч: президент США вперше відвідав територію КНДР
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп 30 червня вперше зустрівся із лідером КНДР Кім Чен Ином у демілітаризованій зоні на кордоні двох Корей. Таким чином, Трамп став першим з американських президентів, хто ступив на територію Північної Кореї.

Щоправда, КНДР вже відвідували колишні президенти США – Джиммі Картер у 1994 та 2010 рр., та Білл Клінтон – у 2009 р. Але це було після того, як вони залишили свої посади.

Як повідомляє ONLINE.UA, після короткою фотосесії обидва лідери провели переговори. Дональд Трамп прибув на зустріч у супроводі президента Південної Кореї Мун Чже Іна приблизно за годину до приїзду Кім Чен Ина.

При зустрічі лідери США та КНДР потисли один одному руки, після чого Кім Чен Ин запросив Трампа символічно пройти на територію Північної Кореї.

Американський президент заявив, що після його першої зустрічі з Кім Чен Ином вдалося багато чого досягти, а демілітаризована зона на кордоні двох країн стала більш мирним місцем, ніж раніше.

Зазначається, що Кім Чен Ин був здивований пропозицією Трампа провести зустріч у демілітаризованій зоні, але погодився на це. Під час зустрічі північнокорейський диктатор назвав дії Трампа «сміливим кроком». Також він додав, що вважатиме за честь прийняти американського президента у столиці КНДР Пхеньяні.

Нагадаємо, що вчора Дональд Трамп у своєму Твіттері неочікувано запропонував лідеру КНДР зустрітися на кордоні Північної та Південної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?