Історичне рішення. Кабмін погодив масове виробництво дронів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Історичне рішення. Кабмін погодив масове виробництво дронів в Україні

Історичне рішення. Кабмін погодив масове виробництво дронів в Україні
Джерело:  online.ua

Уряд погодив порядок закупівель українських БпЛА для потреб оборони на 2 роки. Виробникам дронів піднято прибуток на 25%. Це може суттєво вплинути на розвиток українського ринку БпЛА і пришвидшити перемогу.

Джерело: Михайло Федоров

Кабмін посприяв масовому виробництву українських дронів

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, про постанову Урядку, яка пришвидшить створення і постачання на фронт дронів вітчизняного виробництва.

Він зазначив, що це Історичне рішення, яке може пришвидшити перемогу та розвинути ринок БПЛА в Україні.

Сьогодні Уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні. Ухвалено дійсно історичну постанову для перемоги, яка значно прискорить створення та постачання вітчизняних дронів на фронт, і головне — створить умови для стрімкого розвитку українського мілтек, – написав Федоров.

Також він повідомив, що разом з Міноборони, Мінекономіки, Мінстратегпром та ДССЗЗІ вдалося попрацювати з усіма українськими виробниками БПЛА.

Ухвалене рішення дозволить виробникам БПЛА активніше розвиватися, розширюватися та конкурувати з іноземними компаніями.

Федоров додав, що тепер ніякої бюрократії — тільки пришвидшений допуск БПЛА до експлуатації, їх закупка та постачання безпосередньо на фронт.

Повідомляється, що виробникам дронів було піднято прибуток на 25%, на відміну від попередніх 1% на іноземні комплектуючі і 30% на власні товари та послуги.

Така регуляція стримувала розвиток українських виробників, стимулювала їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами. Це треба було змінити. Щоб стимулювати розвиток БПЛА в Україні і залучити більше компаній до виробництва, масштабування та підвищення рівня локалізації комплектуючих, держава підняла частку прибутку до 25%, – повідомив Федоров

Проєкт Армія дронів

Армія дронів – це проєкт, який було започатковано Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри 1 липня 2022 року. Він є комплексною програмою, в рамках якої планується системна закупівля дронів, їх ремонт та курси навчання відповідних фахівців.

Михайло Федоров повідомив, що місяць тому ухвалили fast-track для дронів, який дозволяє спростити ввезення без документів від експортного контролю чи інших органів.

Зараз можемо офіційно сказати, що проєкт Армія дронів з умовно волонтерського переріс у масштабну державну програму підтримку розвитку вітчизняного ринку БПЛА. Це прямий шлях до перемоги та збереження життя захисників і захисниць, – сказав міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?