Історичний момент: Порошенко зробив заяву щодо Росії та Гааги
Категорія
Політика
Дата публікації

Історичний момент: Порошенко зробив заяву щодо Росії та Гааги

Історичний момент: Порошенко зробив заяву щодо Росії та Гааги

Президент України Петро Порошенко анонсував історичну подію: початок засідання Міжнародного суду ООН в Гаазі за українським позовом проти Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
"Історичний момент: з 6 березня Україна буде представляти докази злочинів Росії в Міжнародному суді ООН в Гаазі. Правда сильніша за зброю!" – написав президент.
У свою чергу, в Міністерстві закордонних справ України припустили, що попередній вердикт суду за української позовом може бути прийнятий за 1-2 місяці.
Читайте також: Україна подає на Росію ще один позов в Гаагу: стали відомі деталі
"Сьогоднішнє слухання, яке починається саме 6-го числа, це усні слухання не по суті справи, як такій, а щодо попередніх заходів, яких вимагає України від Російської Федерації", - заявила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Також вона додала, що Україна очікує від суду рішення, яким буде захищене цивільне населення, і Росія припинить свої протиправні дії.
Крім того, це рішення необхідно в контексті загострення ситуації в Авдіївці та репресій в Криму.
"Рішення по цих слухань має бути прийнято за 1-2 місяці і є обов'язковим для сторін", - повідомила прес-секретар.
Читайте також: Відомий карикатурист жорстко висміяв страх Путіна перед Гаагою
При цьому Беца підкреслила, що існує ризик відмови Росії від виконання рішення суду, і в такому випадку Україна зможе звернутися в ООН з вимогою контролю за виконанням рішення.
У той же час, розгляд цієї справи по суті у суді ООН буде розглядати пізніше, процес буде складатися з письмової та усної частин, і може тривати кілька років.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше стало відомо, що на 6 березня у Міжнародному суді ООН в Гаазі запланований початок розгляду справи за позовом України проти Росії щодо агресії в Криму і на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?